Дрифт на Софійській площі: Міністерство культури звернувся до правоохоронців

Дрифт на Софійській площі: Міністерство культури звернувся до правоохоронців
Українська реперка Alyona Alyona, яка також брала участь у зніманні реклами, отримала повістку прийти на допит.

Міністерство культури та інформаційної політики подало заяву до відповідних правоохоронних органів про порушення компанією, що дозволила собі небезпечний дріфт на Софійській площі у Києві.

Про це повідомив міністр культури Олександр Ткаченко у Telegram.

Він назвав цей інцидент "не просто з невіглаством, а знущанням над історичним центром Києва".

Повернення Софійській площі в первісний стан ㅡ це само собою. Має бути пряме, чітке фінансове покарання компанії, що влаштувала перегони, відповідальність чиновників, які мали цьому протистояти, та поліцейських, які мали це зупинити, - написав Ткаченко.

Міністр культури ще раз наголосив, що знімання реклами відбувалося без узгодження із заповідником «Софія Київська» та МКІП. Тепер міністерство буде ініціювати зміни до законодавства, щоб всі такі акції на історичних, заповідних територіях (зокрема, внесених у буферну зону ЮНЕСКО) погоджувалися з Мінкультом.

Реп-співачка Alyona Alyona, яка також брала участь у зніманні реклами, опублікувала в Instagram фото повістки про виклик на допит до Шевченківського райвідділку столичного управління Нацполіції. Там йдеться, що артистку викликають як свідка.

Нагадаємо, що 10 серпня на Софійській площі в центрі Києва два гоночних авто влаштували дрифт.

Авто дрифтували на великій швидкості посеред пішохідної зони. Спеціальних огороджень не було встановлено. У небезпеці перебували всі пішоходи, які проходили повз. До того ж, значно забруднене слідами автомобільних колес покриття на історичний площі.

Читайте також
Клінінг Red Bull не впорався: Софіївську площу після дрифту відмивають активісти (відео) Клінінг Red Bull не впорався: Софіївську площу після дрифту відмивають активісти (відео)
Навіть на "відмитій" частині площі залишились чорні сліди від шин автомобілів. Так, Софіївську площу вже майже добу відмивають після вчорашнього дрифту машин.
Міністр культури розкритикував дрифт на Софійській площі (відео) Міністр культури розкритикував дрифт на Софійській площі (відео)
Ткаченко переконаний, що за подібні інциденти варто накладати штрафи або заборону. Він закликав Національну поліцію та КМДА ретельно розслідувати інцидент на Софійській площі. 
Дрифт на Софійській площі: в машині була співачка Alyona Alyona (відео) Дрифт на Софійській площі: в машині була співачка Alyona Alyona (відео)
У центрі Києва на Софійські площі дрифтували автомобілі з брендом виробника енергетичних напоїв Red Bull, які знімали рекламний ролик та викликали обурення киян через забруднення плитки.
Loading...
Load next