США звернулися до України за допомогою з евакуацією людей з Афганістану

США звернулися до України за допомогою з евакуацією людей з Афганістану
В Офісі президента повідомили, що в Афганістані залишилися ще понад 100 українських громадян, тому операцію з евакуації людей найближчими днями продовжать.

Сполучені Штати Америки звернулися до України з проханням допомогти в реалізації операції щодо евакуації з Афганістану осіб, яким загрожує небезпека. 

Про це інформує пресслужба Офісу президента України.

За даними МЗС, США просять допомогти вивезти людей, яким в Афганістані загрожує небезпека.

Україна погодилася надати логістичне сприяння у вивезенні людей з Кабула з їхнім подальшим переміщенням до США та інших країн. Ця операція не передбачає надання евакуйованим притулку в Україні. Сполучені Штати також допомагають Україні в операціях з евакуації наших громадян, - зазначають в ОП.

Нагадаємо, що вранці 22 серпня український військовий літак Іл-76МД, який відправили для евакуації людей з Афганістану, повернувся до Києва. Літак евакуював 83 людини, зокрема 31 громадянина України. 

Читайте також
Зміна влади та хаос в країні: угрупування "Талібан" взяло під контроль Афганістан (відео) Зміна влади та хаос в країні: угрупування "Талібан" взяло під контроль Афганістан (відео)
Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що через захоплення столиці Афганістану силами "Талібану" український літак евакуював з Кабула близько 80 осіб. Однак, як виявилось на борту літака було лише 8 українців, всі решта пасажирів були іноземцями.
Хаос, розстріли та масові втечі: швидкий наступ "Талібану" в Афганістані (відео) Хаос, розстріли та масові втечі: швидкий наступ "Талібану" в Афганістані (відео)
Криваве 11 вересня, наслідки якого дотепер відчуває уся світова спільнота. Сьогодні, 11 вересня, минають 20-ті роковини з дня наймасштабнішого світового теракту, що стався в Нью-Йорку. Тоді трагедія забрала життя майже трьох тисяч людей, а нині призвела до загострення військового конфлікту в Афганістані.
Серед пасажирів були українці: "Талібан" дозволив іноземцям вилетіти з Афганістану (відео) Серед пасажирів були українці: "Талібан" дозволив іноземцям вилетіти з Афганістану (відео)
Це перший рейс, який забрав іноземців з афганської столиці Кабула після завершення евакуації під керівництвом США, що завершилася 30 серпня. Зокрема, понад тиждень тому США завершили виведення військових із Афганістану після швидкого захоплення країни талібами.
Loading...
Load next