Українець Крипак здобув на Паралімпіаді у Токіо четверту золоту медаль

Українець Крипак здобув на Паралімпіаді у Токіо четверту золоту медаль
Плавець Максим Крипак зі світовим рекордом завоював 20-те “золото” для України на Паралімпіаді. Зокрема, це четверте золото в арсеналі паралімпійця на цьогорічній Паралімпіаді-2020 у Токіо.

Український плавець Максим Крипак із Харкова здобув четверте "золото" на Паралімпіади-2020 у Токіо. І знову український спортсмен встановив світовий рекорд й випереди свій же рекорд на 0.05 сек. Фінальний час Максима склав 59.19 секунд, повідомляє пресслужба Паралімпійських Ігор на своїй сторінці у Twitter.

Світовий рекорд у запливі на 100 м на спині серед чоловіків в категорії S10 побитий. "Золото" у Максима Крипака з України, - йдеться у повідомленні.

У кваліфікації паралімпієць Максим показав найкращий час, а крім нього до фіналу пробився ще один українець, Станіслав Попов. В цьому фіналі плавець посів сьоме місце. Окрім цього, другим на фініші приплив італієць Стефано Раймонд, а бронзова медаль дісталась представнику Франції - Флорану Мараісу.

Зауважимо, що для Максима Крипака - це дев'ята паралімпійська золота медаль  і четверта в Токіо. Загалом - це двадцята золота медаль збірної України та 80-а загалом (20 золотих, 36 срібні й 24 бронзових), це дозволило Україні повернутися до топ-5 медального заліку.

Читайте також
Українська плавчиня Стеценко здобула "золото" на Паралімпіаді в Токіо Українська плавчиня Стеценко здобула "золото" на Паралімпіаді в Токіо
Українка показала найкращий час, обійшовши італійську спортсменку Карлотту Джиллі та австралійку Катю Дедекінд. Стеценко здобула золоту медаль Паралімпіади та показала найкращий результат - проплила дистанцію за 4:23.92 хвилини.
Паралімпіада-2020: Україна дебютувала у Токіо та здобула п'ять медалей Паралімпіада-2020: Україна дебютувала у Токіо та здобула п'ять медалей
Це сьомі Ігри для національної паралімпійської збірної України. Зокрема, українську паралімпійську збірну представляють 143 спортсмени, які змагатимуться у 15 видах спорту.
Лідер збірної України Жан Беленюк боротиметься за "золото" у фіналі Олімпіади Лідер збірної України Жан Беленюк боротиметься за "золото" у фіналі Олімпіади
Український борець та за сумісництвом депутат Верховної Ради Жан Беленюк вийшов у фінал Олімпійських Ігор з греко-римської боротьби у ваговій категорії 87 кілограмів.
Loading...
Load next