Онлайн-апокаліпсис: назвали причини масштабного збою соцмереж

Онлайн-апокаліпсис: назвали причини масштабного збою соцмереж
У компанії Facebook повідомили про причини масштабного збою соцмереж. Там запевняють, що дані користувачів не постраждали.

Увечері 4 жовтня користувачі почали повідомляти про глобальний збій роботи Facebook, Instagram та WhatsApp (належать компанії Facebook). Згодом почали надходити повідомлення про можливі проблеми у Google, Twitter, TikTok і багатьох інших онлайн-сервісах.  Збій тривав приблизно шість годин.

У самій же компаніх Facebook заявили, що збій у роботі сервісів від був викликаний неправильною зміною конфігурації на магістральних маршрутизаторах.

Також зазначають, що дані користувачів не постраждали.

Користувачів також переконують, що сервери вже знову підключені до мережі й у Facebook активно працюють над тим, щоб повністю повернути їх до звичайної роботи.

Інженери компанії з'ясували, що причиною збою стали зміни конфігурації на магістральних маршрутизаторах, які відповідають за координацію мережевого трафіку між центрами обробки даних.

На цей час ми хочемо прояснити, що, на нашу думку, основною причиною цього збою було неправильне внесення змін до конфігурації … У нас також немає доказів того, що призначені для користувача дані були скомпрометовані в результаті цього збою, — переконують у компанії.

У Facebook вибачилися перед користувачами і запевнили, що працюють над тим, щоб краще зрозуміти проблему та забезпечити більш стійку інфраструктуру.

Читайте також
Facebook в Україні видалив ботів, які працювали на "Слугу народу", Деркача та Гройсмана (фото) Facebook в Україні видалив ботів, які працювали на "Слугу народу", Деркача та Гройсмана (фото)
У соціальній мережі Facebook боти просували політику партії "Слуга Народу", Деркача та Гройсмана і при цьому критикували Порошенка та Кличка.
Британські ЗМІ повідомили, що Meta розглядає можливість повного закриття Facebook та Instagram у Європі Британські ЗМІ повідомили, що Meta розглядає можливість повного закриття Facebook та Instagram у Європі
Незрозуміло, наскільки реальними є такі "погрози", адже європейські користувачі приносять мільярдні прибутки.
Loading...
Load next