"Діти в "Охматдиті" лікуються у бомбосховищах": Зеленська обговорила гумпідтримку з першими леді

"Діти в "Охматдиті" лікуються у бомбосховищах": Зеленська обговорила гумпідтримку з першими леді

Перша леді України Олена Зеленська веде перемовини з дружинами президентів Франції, Польщі, Литви та Туреччини. Головні напрямки співпраці - допомога українським дітям. 

Олена Зеленська наголосила, що через війну діти, які перебувають на лікуванні в "Охмадиті", зараз у підвалах лікарні. Медики надають їм допомогу в тих же підвалах.

Пряма мова:

Важко спокійно дивитися. Маленькі пацієнти Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит», яка займається найтяжчими випадками з усієї країни, тепер змушені лікуватися в бомбосховищах.

Але наші діти матимуть кращі умови!

Зараз отримую та опрацьовую пропозиції щодо гуманітарної допомоги з усього світу. Основні напрями – лікування, прихисток для дітей, позбавлених батьківської турботи, забезпечення умов для продовження навчання.

З Польщею та Францією ми відпрацьовуємо можливість прийняття юних українців на продовження лікування. Розпочалася робота з відправки дітей за кордон.

З Туреччиною опрацьовуємо можливість надання прихистку для дітей-сиріт.

З Литвою обговорюємо ідею створення освітньо-культурного хабу для наших дітей: після жахів війни й труднощів евакуації їм як ніколи потрібна можливість для соціалізації, спілкування з однолітками, навчання та адаптації.

Головну допомогу та підтримку я одержую від своїх колег – перших леді з інших країн. Активно співпрацюємо в цих напрямах з першою леді Франції Бріжит Макрон та першою леді Литви Діаною Наусєдєнє; маю величезну підтримку від першої леді Туреччини Еміне Ердоган та Агати Дуди, першої леді Польщі.

Я дякую МОЗ, Мінсоцполітики за співпрацю та блискавичну реакцію. Дякую закордонним дипустановам України за активну позицію та залученість.

Наші діти обов’язково вилікуються, серед іншого й від психологічних травм, щоб жити в мирній Україні.

Це дуже важливо – знати, що ми зараз не самі. Бо ми воюємо не лише за себе.

Нагадаємо, раніше ми писали про додаток для українців, щоб знайти людину.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next