На Херсонщині окупанти хочуть вивезти школярів до Криму під виглядом «оздоровлення»

На Херсонщині окупанти хочуть вивезти школярів до Криму під виглядом «оздоровлення»

Окупаційна влада Херсонської області оголосила про початок «канікул», на час яких пропонують вивезти школярів «на оздоровлення» до анексованого Криму. Про це повідомив депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань у Facebook.

З 6 по 21 жовтня рашисти оголошують проведення канікул. Окупаційна влада повідомила, що на цей період хоче вивезти дітей на оздоровлення в анексований Крим. Ми одразу почали попереджати батьків та всіх жителів Херсонської області, щоб у жодному разі не погоджувалися відправляти дітей. Аналогічна ситуація була на Харківщині: окупанти не повернули дітей, яких раніше вивезли до росії «на оздоровлення». Фактично вони хочуть взяти дітей у заручники, щоб після деокупації шантажувати і не повертати їх додому до батьків, – підкреслив Хлань.

За словами депутата, оголошення канікул на території тимчасово окупованої Херсонської області є «вимушеним заходом», оскільки окупанти не змогли розпочати навчальний процес. Він додав, що більшість вчителів відмовилися співпрацювати з ворогом та викладати у школах, а батьки вирішили залишити дітей удома.

Нагадаємо, що Верховна Рада зробила військовий облік жінок добровільним.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Росія розпочинає масштабні військові навчання на території окупованого Криму Росія розпочинає масштабні військові навчання на території окупованого Криму
Російські навчання відбудуться на 20 полігонах та триватимуть з 9 серпня до 15 вересня.
Росія розпочала військові навчання в анексованому Криму Росія розпочала військові навчання в анексованому Криму
Кремль планує відпрацювати оборону, так званий "марш-кидок" та "наступальні дії". Також планують залучити різні види зброї.
Окупанти в Криму засудили українця Івана Яцкіна на 11 років колонії суворого режиму Окупанти в Криму засудили українця Івана Яцкіна на 11 років колонії суворого режиму
Верховний суд Криму оголосив вирок громадянину України Івану Яцкіну за кримінальною справою про нібито збір та передачу Україні інформації, що становить державну таємницю Росії. Чоловіка засудили до 11 років ув'язнення у колонії суворого режиму.
Loading...
Load next