В Ізюмі знайшли папку з секретними документами, як планували зросійщувати Харківщину

В Ізюмі знайшли папку з секретними документами, як планували зросійщувати Харківщину

В так званому "відділі освіти", що був сформований в Ізюмі під час окупації міста, правоохоронці вилучили папку з секретними документами про те, як мала проходити "розбудова" російської освіти на Харківщині. Повідомив Офіс генпрокурора.

Серед документів – "материалы к совещанию по вопросам поддержки и развития систем образования Харьковской области". Одним з кураторів цього процесу було "Министерство просвещения РФ".

Окупанти мали за мету видати учням російські атестати про закінчення 11 класів на базі Бєлгородської області.

Також серед планів було запрошення до регіону викладачів з рф — особливий акцент мав бути на "істориках і літераторах" з метою запровадження "патріотичного виховання".

В одному з документів зазначено, що діти мають орієнтуватися виключно на заклади вищої освіти у Бєлгородській області.

Крім того, одного чи двох дітей, "які особливо відзначилися" окупанти планували відправити до табору в тимчасово окупованому Криму, а учнів 7-9 класів — до Бєлгорода. Під прикриттям "турботи та відпочинку" планувалася російська пропаганда для дітей.

Наголошується, що вилучені документи будуть використані прокурорами для притягнення до відповідальності колаборантів та розслідування злочинів, пов‘язаних із впровадженням російської освіти.

Нагадаємо, що окупанти повністю знищили мурал "Мілана" у Маріуполі.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
У російському Слідкомі вигадали фейк про "летючі ескадрони смерті націоналістів" у Харкові У російському Слідкомі вигадали фейк про "летючі ескадрони смерті націоналістів" у Харкові
Голова Слідчого комітету Російської Федерації доручив слідчим фіксувати факти "залякування українськими націоналістами мирних жителів Харкова".
Окупанти визнали провал на інформаційному фронті та посилюють цензуру в армії Окупанти визнали провал на інформаційному фронті та посилюють цензуру в армії
Російськими військовим або заборонять зовсім, або піддаватимуть жорсткій цензурі всі повідомлення та будь-яку інформацію з інтернету.
Російська пропаганда поширює фейк, що Херсонщина "змирилася з переходом під контроль рф" Російська пропаганда поширює фейк, що Херсонщина "змирилася з переходом під контроль рф"
Такі висновки є маніпулятивними, оскільки жителів тимчасово окупованих територій агресивно залякують окупаційні війська.
Loading...
Load next