Тарифи на електроенергію для населення до кінця року не підвищуватимуться - Міненерго

Тарифи на електроенергію для населення до кінця року не підвищуватимуться - Міненерго

Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що після підняття тарифів на електроенергію для побутових споживачів до 2,64 грн/кВт-год про наступні етапи підвищення до кінця 2023 року не йдеться.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Ми запропонували термін дії цього рішення до кінця року. Подивимося, як буде проходити опалювальний сезон, але у нас є відчуття, що цього рішення буде достатньо для того, щоб забезпечити проходження ОЗП і не рухати ціни надалі, — сказав міністр.

Він також спростував чутки про ймовірність віялових відключень споживачів від електропостачання. За його словами, для цього немає підстав.

Днями була системна аварія, вона була дуже швидко усунена, працює відповідна державна комісія, вона з’ясує причини, чому це відбулося, і я впевнений, що така аварія не повториться. Стосовно чуток про відключення через нестачу генерації. Ми напрацювали низку механізмів, які передбачають рішення як всередині держави, так і можливість забезпечення імпортною електроенергією для того, щоб стабілізувати систему. Тому віялових відключень не буде, — розповів Галущенко.

Нагадаємо, Австралія анонсувала новий пакет допомоги ЗСУ

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Офісі Президента закликали українців готуватися до відключень світла, тепла і води В Офісі Президента закликали українців готуватися до відключень світла, тепла і води
Варто економити електроенергію та воду. Години пікового використання з 6:00 до 9:00 та з 17:00 до 23:00.
Пенсії під час воєнного стану виплачують своєчасно – Мінсоцполітики Пенсії під час воєнного стану виплачують своєчасно – Мінсоцполітики
На всій території України ввели воєнний стан. Окремі області ввели комендантську годину.
Loading...
Load next