Кабмін закликають не виводити населені пункти зі статусу постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС

Кабмін закликають не виводити населені пункти зі статусу постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС

Петиція на сайті Кабінету міністрів із закликом не виводити населені пункти з категорії постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС набрала необхідні для розгляду 25 тис. голосів.

Петиція була подана 5 липня і станом на 13 вересня набрала необхідні для розгляду голоси.

Петицію зареєстрували у зв'язку з оприлюдненням відповідного проєкту постанови Державного агентства України з управління зоною відчуження.

Проектом акта пропонується затвердити новий перелік населених пунктів, що належать до зон радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, згідно з яким більшість населених пунктів виводиться з категорії постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, - ідеться в тексті петиції.

Підписанти заявляють, що рішення підготовлено винятково на основі експертних висновків щодо радіологічного стану населених пунктів, підготовлених за результатами проведеної 2011 року загальнодержавної дозиметричної паспортизації, і водночас не враховуються економічні чи соціальні наслідки.

З огляду на вищенаведені факти, а також соціальне обурення мешканців територій, що суттєво постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, у зв'язку з можливим зниженням рівня їхнього соціального захисту, громадяни України вимагають не схвалювати проєкт постанови Кабінету міністрів, - ідеться в петиції.

Нагадаємо, Вчені виявили планету, на якій може бути життя ‒ NASA

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Укладати шлюб із військовослужбовцем можна без його присутності - постанова Кабміну Укладати шлюб із військовослужбовцем можна без його присутності - постанова Кабміну
Кабмін спростив укладання шлюбів з військовослужбовцями за їхньої фізичної відсутності під час реєстрації.
Loading...
Load next