МОЗ перевірило військово-лікарські комісії у Києві: деталі

МОЗ перевірило військово-лікарські комісії у Києві: деталі

У Києві МОЗ завершило перевірку 10 військово-лікарських комісій і рекомендувало оптимізувати їхню роботу.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя.

За результатами проведеної роботи було виявлено низку питань, які необхідно пропрацювати для удосконалення роботи ВЛК: продовжують спостерігатися черги військовозобов’язаних. У частині ВЛК організовано запис лише на перший візит, далі управління чергою в закладі здійснюється в порядку живої черги, хаотично; графік роботи комісій не є оптимальним — здебільшого з 8.00-9.00 до 14.30-16.00 у будні; траплялися випадки направлення на дообстеження, які видає лікар, вирішуючи це одноосібно, без погодження з головою ВЛК, ‒ заявили у відомстві.

Також за результатами перевірки комісія МОЗ виявила, що у лікарів, які нещодавно працюють у складі ВЛК, виникають труднощі з встановленням певних діагнозів військовозобов’язаним.

У деяких випадках, зазначають в МОЗ, через брак досвіду членів комісії трапляються недоліки у веденні документації; трапляються випадки, коли в експертних документах зазначаються клінічні діагнози, а не експертні.

Також у київських ВЛК залишається велика кількість паперових документів з перенесенням однакових відомостей з документа в документ; виявлені невідповідності щодо норм роботи спеціалістів: одночасно здійснюється огляд військовозобов’язаних у спільному кабінеті (хірург, дерматолог, офтальмолог).

У багатьох комісіях проводиться одночасно огляд приписників і військовозобов’язаних, що зумовлює додаткове навантаження.

У міністерстві поінформували, що рекомендації з оптимізації подальшої роботи ВЛК направлені до Київської міської військової адміністрації, територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, медичних закладів.

Як зазначають в МОЗ, Київська міська військова адміністрація спільно з територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки має провести оцінку навантаження на роботу ВЛК та за потреби визначить додаткові заклади охорони здоров’я для проведення медичних оглядів військовозобов’язаних або продовження графіків роботи ВЛК.

Також КМВА продовжить контроль питання обґрунтованості скерувань військовозобов’язаних на обстеження та випадки затягування проходження ВЛК. Середній термін проходження ВЛК становить 2-3 дні, тож особливу увагу звертатимуть на роботу комісій, що систематично їх не дотримуються.

У міністерстві додали, що перевірку роботи комісій буде продовжено в інших областях. Про порушення під час проходження ВЛК у цивільних медзакладах можна повідомити за телефоном: 0 800 60 20 19.

Нагадаємо, Чеська ініціатива: Польща подвоїть фінансування щодо закупівлі боєприпасів для України

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На порушників карантину за півтора року склали майже 110 тисяч протоколів На порушників карантину за півтора року склали майже 110 тисяч протоколів
З березня 2020 року, коли в Україні запровадили обмеження у зв’язку з COVID-19, правоохоронці склали 109 130 адміністративних протоколів за порушення правил карантину.
Перша леді планує ініціювати нові проекти щодо безбар'єрності Перша леді планує ініціювати нові проекти щодо безбар'єрності
У листопадовому номері Vogue UA Олена Зеленська представляє соціальний проєкт «Без обмежень», який знайомить з українськими атлетами, героями Паралімпіади в Токіо. Перша леді, що підтримує паралімпійців у межах ініціативи «Без бар’єрів», розповідає, як ця програма змінює життя найрізноманітніших людей.
Loading...
Load next