Із початку року 6 тисяч українців отримали ваучери на навчання нової професії

Із початку року 6 тисяч українців отримали ваучери на навчання нової професії

Від початку 2024 року 6 тисяч українців отримали ваучер на навчання за державний кошт і зможуть здобути нову професію або спеціальність, чи підвищити свій професійний рівень.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

Надаємо людям можливість отримати ваучер на навчання і за державний кошт опанувати нову більш актуальну на ринку праці спеціальність, або підвищити свій професійний рівень<...> За три місяці цього року такою можливістю скористались вже 6 тис. українців. Держава профінансувала їхнє навчання на 42 млн грн, - зазначила перший віцепрем’єр-міністр України - міністр економіки Юлія Свириденко.

Серед найбільш популярних професій та спеціальностей, за якими навчаються за ваучерами цього року, є: медсестринство (видано 1642 ваучери); дошкільна освіта (384); медицина (254); психологія (173); кухар (778); водій (345); тракторист (298); кондитер (172).

Найбільше ваучерів отримали мешканці Дніпропетровської області (710 ваучерів), Львівської (602), Одеської (385), Харківської (357), Київської (349) та Вінницької (347) областей.

Нагадаємо, Польща виділяє понад $214 мільйонів на посилення військового захисту східного кордону

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У МОН розповіли в яких умовах українські школярі завершатимуть навчальний рік У МОН розповіли в яких умовах українські школярі завершатимуть навчальний рік
Навчальний рік в українських школах повинен закінчитися не пізніше 1 липня. Зокрема підсумкове оцінювання школярів може проходити у дистанційному режимі.
У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік
Школи можуть продовжити навчальний рік у червні через карантин, однак адміністрації українських шкіл будуть самостійно вирішувати коли завершувати навчальний рік для учнів.
Українські прикордонники разом із британськими проведуть спільні навчання Українські прикордонники разом із британськими проведуть спільні навчання
Вже цього літа, 2021 року, Державна прикордонна служба України візьме участь в українсько-британському навчанні «COSSACK MACE – 2021».
Loading...
Load next