Уряд ухвалив зміни щодо оформлення закордонних паспортів для дітей-сиріт за межами України

Уряд ухвалив зміни щодо оформлення закордонних паспортів для дітей-сиріт за межами України

Відтепер законні представники тимчасово переміщених за межі України дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, звільнені від сплати за автоматизовану обробку даних при оформленні паспорта для виїзду за кордон.

Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

Це передбачено змінами до порядків, затверджених постановами Кабміну від 7 травня 2014 року № 152 і від 5 квітня 2017 року № 285, які сьогодні ухвалив уряд. Відповідний проєкт акту розробило Мінсоцполітики, - зазначається у повідомленні.

За інформацією міністерства, ця проблематика раніше порушувалася під час засідань Координаційного штабу з питань захисту прав дитини в умовах воєнного стану під головуванням віцепрем’єр-міністра – очільниці Мінреінтеграції Ірини Верещук.

За інформацією установи, йшлося про те, що наразі при оформленні у закордонних дипустановах України паспорта для виїзду за кордон консульський збір зі статусних дітей не стягується. У Мінреінтеграції пояснили, що при цьому це не означало, що послуга була повністю безоплатною.

 Адже при розгляді заяви на оформлення такого паспорта стягувалася плата за автоматизовану обробку даних. Тепер же установлено норму щодо звільнення законних представників дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, від сплати за автоматизовану обробку даних при оформленні паспорта для виїзду за кордон, - заявили у пресслужбі.

У міністерстві вважають, що реалізація цього акту Кабміну сприятиме забезпеченню інтересів статусних дітей, тимчасово переміщених за кордон.

Нагадаємо, Понад 1000 жителів ТОТ Запоріжжя перебувають у полоні - Федоров

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україну повернули викрадених росією дітей, - Мінреінтеграції В Україну повернули викрадених росією дітей, - Мінреінтеграції
Йдеться про 44 дитини, яких повернули минулого місяця.
У Мін’юсті пояснили як отримати паспорт старого зразка замість ID-картки
Відмовлятись від паспорта нового зразку можна лише через релігійні переконання
У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік
Школи можуть продовжити навчальний рік у червні через карантин, однак адміністрації українських шкіл будуть самостійно вирішувати коли завершувати навчальний рік для учнів.
Loading...
Load next