Зеленський підписав закон про сертифікати на книжки в «Дії» та субсидії для книгарень

Зеленський підписав закон про сертифікати на книжки в «Дії» та субсидії для книгарень

Президент Володимир Зеленський підписав Закон України щодо уточнення діяльності Українського інституту книги з підтримки розповсюджувачів видавничої продукції та надання державної допомоги на придбання книг.

Про це інформує пресслужба Апарату Верховної Ради.

17 червня Президент підписав Закон України щодо уточнення діяльності Українського інституту книги з підтримки розповсюджувачів видавничої продукції та надання державної допомоги на придбання книг (проєкт за реєстр. №11251), - йдеться у повідомленні.

Заступниця голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук, відзначила, що згідно з цим законом, вже цього року українці, яким з 1 січня 2024 року виповнилось 18 років, отримають сертифікат в Дії на суму 908 грн на електронні / паперові / аудіальні / для осіб з порушенням зору книжки.

Так, виділенні гроші з рахунків нашої молоді перейдуть на підтримку українських видавців. Як-то кажуть, всім буде щастя: і юні українці отримають книжки українською мовою за власним вибором, і видавництва, за попередніми підрахунками, зможуть за ці гроші видати додатково 1,5 - 2 млн примірників, - прокоментувала Кравчук.

Крім того, як інформує пресслужба Апарату Верховної Ради, після уточнень в законі запрацюють субсидії для відшкодування оренди для приміщень книгарень.

Всі виплати вже передбачені в бюджеті, додаткових витрат з державної казни не передбачено.

Нагадаємо, Укрзалізниця за проєктом Світового банку отримала обладнання та техніки на понад $7 мільйонів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
"Дія" в дії: нові можливості держави у смартфоні "Дія" в дії: нові можливості держави у смартфоні
Відтепер у “Дії” можна оформити пенсію, субсидії та довідки про стаж.
Loading...
Load next