Купатись заборонено: на п’яти пляжах Києва знайшли небезпечну кишкову паличку

Купатись заборонено: на п’яти пляжах Києва знайшли небезпечну кишкову паличку
На території п'яти столичних пляжів заборонили купатись. Оскільки, у пробах води, виявили перевищення індексу лактозопозитивної кишкової палички.

Відновити купання тут можна буде лише після того, як індекс лактозопозитивної кишкової палички буде приведено до нормативних значень. Про це повідомило Головне управління Держпродспоживслужби в місті Києві у мережі Facebook

Зокрема, перевищення виявили у воді на пляжах "Троєщина", "Веселка", "Тельбін", "Вербний" та "Пуща-Водиця". Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві рекомендує користуватися цими пляжами виключно як зонами відпочинку населення - без купання, - йдеться у повідомленні.

Однак, на 9 інших столичних пляжах – купатися все ж таки можна. Відомо, що санітарно-мікробіологічні та санітарно-хімічні дослідження проб води в місцях масового відпочинку населення на водних об’єктах м. Києва, де можливий відпочинок із купанням, проведені Державною установою "Київський міський центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України".

Нагадаємо, що біля берегів Одеси "цвіте" Чорне море. Мікроскопічні бактерії-водорості розмножилися у такій кількості, що пофарбували воду Чорного моря в яскравий зелений колір. Зрештою, мікроводорості flos-aquae можуть бути небезпечними, оскільки вони є джерелом нейротоксинів. 

Читайте також
В Києві водолази витягнули з озера тіло невідомого чоловіка В Києві водолази витягнули з озера тіло невідомого чоловіка
Наразі причини та обставини трагічної смерті чоловіка встановлюються правоохоронцями.
Київ знову накрила гроза: через негоду у столиці загорілась будівля (відео) Київ знову накрила гроза: через негоду у столиці загорілась будівля (відео)
Рясні дощі з грозами 30 серпня спостерігались в декількох районах Києва - злива накрила центр столиці, і під ударом опинилися Хрещатик і НСК "Олімпійський".
Вода зеленого кольору: біля берегів Одеси "цвіте" Чорне море (відео) Вода зеленого кольору: біля берегів Одеси "цвіте" Чорне море (відео)
Мікроскопічні бактерії-водорості розмножилися у такій кількості, що пофарбували воду Чорного моря в яскравий зелений колір.
Loading...
Load next