Посадовця Держтрансбезпеки підозрюють у завданні збитків на ₴800 тисяч при закупівлі шин

Посадовця Держтрансбезпеки підозрюють у завданні збитків на ₴800 тисяч при закупівлі шин

Посадовця Державної служби України з безпеки на транспорті підозрюють у завданні збитків на понад 800 тисяч гривень при закупівлі автомобільних шин.

Про це повідомила поліція Києва.

Протиправну діяльність фігуранта викрили слідчі Шевченківського управління поліції спільно зі співробітниками Служби безпеки України та за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури Києва.

Слідство встановило, що минулого року Держтрансбезпеки оприлюднила тендери на закупівлю автомобільних шин на потреби територіальних підрозділів. Відповідальним за процедуру тендерних закупівель був 44-річний службовець, який, діючи в інтересах сторонніх осіб, безпідставно відхилив більш економічно вигідні пропозиції учасників торгів.

Переможцем визнали учасника, пропозиція якого не відповідала принципам максимальної економії бюджетних коштів та була суттєво завищена.

На підставі вказаного рішення та укладеного договору Державній службі з безпеки на транспорті були поставлені автомобільні шини зі збитком на понад 800 тисяч гривень.

Слідчі повідомили посадовцю про підозру за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, У Резерв+ відтепер доступний статус бронювання

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Поліція Києва оштрафувала 50 закладів, які працювали попри локдаун (фото) Поліція Києва оштрафувала 50 закладів, які працювали попри локдаун (фото)
Столичні поліцейські влаштували рейд та перевірили 533 заклади Києва.
У Польщі затримали українця, який декілька місяців перебував у розшуку У Польщі затримали українця, який декілька місяців перебував у розшуку
23-річний громадянин України намагався вилетіти з Польщі, однак здійснити свій план йому не вдалось. Чоловіка затримала поліція, адже він декілька місяці в цій країні перебував у розшуку.
Поліція викрила шахрайську фінансову піраміду Just2Trade Поліція викрила шахрайську фінансову піраміду Just2Trade
Фінансову піраміду Just2Trade в Україні організував росіянин. Завдяки шахрайській схемі злочинці продавали в інтернеті неіснуючі цінні папери.
Loading...
Load next