В Україні з'явився бот, який може перевіряти новину на справжність

В Україні з'явився бот, який може перевіряти новину на справжність

В Україні з'явився бот, який рятує від фейкових новин, неперевіреної інформації, брехні та пропаганди РФ.

Бот називається "Перевірка". Він допоможе розрізнити фейкові новини у соцмережах, у політиці, визначити фейкові новини російських ЗМІ, які спрямовані на боротьбу з Україною.

У РНБО повідомляють, що користуватись ботом дуже легко. Для цього треба:

  • Зайти на телеграм-бот.
  • Надіслати інформацію, яку бажаєте перевірити на справжність.
  • Посилання відразу потрапляє до команди, яка вміє швидко перевіряти великі обсяги інформації з використанням штучного інтелекту.
  • Протягом кількох хвилин ви отримаєте відповідь.

Своєю чергою мобільний оператор "Vodafone Україна" надає українцям можливість безкоштовно підключити послугу "Доступний роумінг" іще в шести країнах - Італії, Ірландії, Нідерландах, Португалії, Іспанії та Словаччині, повідомила пресслужба компанії в середу.

У "Vodafone Україна" зазначили: підключивши послугу "Доступний роумінг", клієнти в цих країнах отримають безкоштовно 400 МБ мобільного інтернету і 60 хвилин на 30 днів для вхідних або вихідних дзвінків в Україну та на номери країни, де вони перебувають. Перше підключення послуги - безкоштовне. Вартість подальших підключень - 100 грн на 30 днів.

Крім того, після використання обсягу послуги "Доступний роумінг", або якщо не були підключені інші спеціальні послуги, оператор надає своїм клієнтам у роумінгу щоденні 100 безкоштовних МБ для безлімітного користування меседжингом у Viber, WhatsApp і Skype.

Нагадаємо, раніше Міноборони отримало інструмент для ідентифікації живих та вбитих окупантів.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next