Попри війну: в Україні запустили єдиний портал Оsvitanow.org про навчання

Попри війну: в Україні запустили єдиний портал Оsvitanow.org про навчання

Для системного функціонування освітнього процесу в Україні запустили єдиний портал про навчання під час війни OSVITANOW.ORG

Про це повідомила перша леді України Олена Зеленська.

Вона зазначила, що навчальний рік закінчується.

Однак освітній процес в Україні не зупиняється – попри війну, і попри те, що "в Україні" нині означає в усьому світі, адже мільйони наших учнів та студентів навчаються віддалено з-за кордону, — написала вона у повідомленні.

Для того, щоб освітній функціонував системно, запустили єдиний портал про навчання під час війни OSVITANOW.ORG (https://osvitanow.org/), — додала дружина президента.

Глобально у ньому є два розділи: батькам та вчителям.

Батьки та учні знайдуть тут відповіді на усі питання стосовно навчання в Україні та за кордоном, щодо вступу у ВНЗ, як то – знайти школу віддалено чи отримати атестат.

І, що на мій погляд надзвичайно важливо – інформацію про психологічну підтримку та безкоштовні медичні послуги, — повідомила Зеленська.

Зі слів першої леді, для вчителів є вичерпна інформація про трудові відносини під час воєнного стану.

Зокрема, інструкції, як працювати тим, хто опинився на тимчасово окупованих територіях, відпустка та оплата у період воєнного часу. Також тут зібрані безкоштовні інструменти для організації дистанційного навчання, — підкреслила Зеленська.

Вона додала, що платформу створили ЮНІСЕФ у партнерстві Освіторія та за підтримки Міністерства освіти і науки України.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як отримати виплати з безробіття через «Дію».

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next