Нова послуга в "Дії": подати заяву на всиновлення тепер можна онлайн

Нова послуга в "Дії": подати заяву на всиновлення тепер можна онлайн

В українців з'явилася можливість подати заяву на всиновлення дитини через портал державних послуг "Дія". Повідомляє Telegram Мінцифри.

Один з перших кроків до усиновлення – подання заяви, щоб зареєструватися у кандидати. Раніше ця послуга була доступною тільки офлайн – зараз подати заяву можна онлайн за 30 хвилин, безоплатно, без черг та абсолютно прозоро, – ідеться у повідомленні.

Заповнити заяву можна за посиланням. Її перевірять співробітники служби у справах дітей протягом п'яти робочих днів. Після чого вони завітають до потенційних батьків додому, щоб переконатися, чи можна там жити дитині. Якщо все добре – усиновлювачів очікує реєстрація на статус кандидата.

Нагадаємо, що можна одружитися, навіть якщо забули паспорт вдома: нова можливість у "Дії". В органах ДРАЦС запрацював шеринг електронного паспорта в Дії.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Керувати "Байрактаром" тепер можна через смартфон: у "Дії" запустили гру Керувати "Байрактаром" тепер можна через смартфон: у "Дії" запустили гру
Міністр цифрової трансформації назвав її "цифровим заспокійливим".
Samsung хоче стати резидентом "Дія.City" Samsung хоче стати резидентом "Дія.City"
Статус резидента унікального правового й податкового простору Diia City отримали 55 українських та міжнародних IT-компаній.
Loading...
Load next