Щонайменше п'ять країн хочуть створити свою "Дію" - Федоров

Щонайменше п'ять країн хочуть створити свою "Дію" - Федоров

Наразі щонайменше п'ять країн надихнулися успіхом українського цифрового додатка "Дія" й хочуть розробити власні аналоги в рамках цифровізації суспільства.  Про це розповів віцепрем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв'ю Радіо Свобода.

Йдеться про можливе партнерство не лише з країнами ЄС. Українську розробку також хочуть отримати деякі країни Азії та Африки. 

По суті це такий певний елемент дипломатії стає для нас. Це продукт, який сам себе продає. Це бренд України, це репутація, це розвиток нашого політичного впливу, - пояснив міністр.

За словами Федорова, успішний продаж "Дії" може поповнити український бюджет на круглу суму, оскільки Мінцифри збирається просувати додаток в комплексі з іншими продуктами. 

Кожен з цих продуктів може коштувати десятки мільйонів доларів. І тому мова може йти про мільярди гривень від однієї країни по впровадженню "Дії" за короткий період часу, - розповів він. 

Нагадаємо, що перша світова кібервійна: як росія атакує інформаційний та кіберпростір України? (відео).

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Уже 66 тисяч українців залишили заяву в Дії про пошкоджене майно Уже 66 тисяч українців залишили заяву в Дії про пошкоджене майно
Згодом експерти почнуть проводити оцінку пошкоджень майна українців.
Samsung хоче стати резидентом "Дія.City" Samsung хоче стати резидентом "Дія.City"
Статус резидента унікального правового й податкового простору Diia City отримали 55 українських та міжнародних IT-компаній.
Loading...
Load next