Instagram додає нові функції, щоб запобігти шахрайству з підлітками

Instagram додає нові функції, щоб запобігти шахрайству з підлітками
Meta продовжує серію функцій безпеки для підлітків в Instagram, оскільки компанія стикається з дедалі більшими питаннями щодо конфіденційності та безпеки молодших користувачів у своїх програмах.

Остання серія оновлень в Instagram спрямована на посилення захисту від секс-вимагання.

Про це повідомляє Engadget.

За словами Meta, завдяки цим змінам «потенційно шахрайським» обліковим записам стане важче націлюватися на підлітків в Instagram. Компанія почне надсилати запити з таких облікових записів у папки зі спамом користувачів або повністю їх блокувати. Застосунок також почне тестувати сповіщення для підлітків, коли вони отримають повідомлення з такого облікового запису, попереджаючи їх про те, що повідомлення надійшло з іншої країни.

Окрім того, якщо компанія виявляє, що потенційний шахрай уже стежить за підлітком, він не зможе переглядати списки підписників підлітка і облікові записи, які позначили його на фотографіях.

Компанія не повідомляє, як саме вона визначає, які облікові записи вважаються «потенційно шахрайськими», але представник Meta сказав, що вони використовують такі сигнали, як вік облікового запису та наявність у нього спільних підписників із підлітком, з яким він намагається взаємодіяти.

Meta також вносить зміни, щоб запобігти поширенню інтимних зображень. Instagram більше не дозволить користувачам робити скріншоти або записувати зображення, які надсилаються через DM за допомогою тимчасової функції обміну повідомленнями приватні повідомлення, і більше не дозволятиме відкривати ці зображення з вебверсії Instagram.

Застосунок також розширить функцію захисту від оголеності, яку почали тестувати на початку цього року, для всіх підлітків у застосунку. Інструмент автоматично розмиває зображення, коли на зображенні, опублікованому через приватні повідомлення, виявляється оголене тіло, і надає попередження.

Зміни мають на меті врахувати реалії того, як шахрайство з сексуальним вимаганням, коли шахраї змушують підлітків надсилати інтимні зображення, які потім використовуються для погроз і шантажу, часто здійснюються через Instagram.

У звіті Thorn і Національного центру для зниклих і експлуатованих дітей (NCMEC) на початку цього року було виявлено, що Instagram разом із Snapchat були «найпоширенішими» платформами, які використовувалися шахраями «як початкові точки контакту». Ці шахрайства здійснюють окремі особи та групи, які іноді організовуються на власних платформах Meta.

Окрім оновлень, Meta повідомила, що видалила 800 груп у Facebook і 820 облікових записів, пов’язаних із групою, відомою як Yahoo Boys, які «намагалися організувати, вербувати та навчати нових шахраїв із сексуальним вимаганням».

Оновлення Meta з’явилися в той час, коли компанія стикається з дедалі більшим тиском щодо покращення функцій безпеки для наймолодших користувачів. Наразі компанія стикається з позовами з більш ніж 30 штатів щодо цієї проблеми.

Раніше федеральний суддя відхилив спробу Meta відхилити позов. Нью-Мексико також подає до суду на компанію та стверджує, що Meta не зробила достатньо, щоб зупинити дорослих від сексуальних домагань до підлітків у своїх програмах, зокрема в Instagram.

Нагадаємо, Хакери використовують ChatGPT для створення шкідливих програм

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next