Блокада українського зерна росією – воєнний злочин, - Боррель

Блокада українського зерна росією – воєнний злочин, - Боррель

Блокада росією експорту мільйонів тонн українського зерна є воєнним злочином, вважає верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель. Про це він сказав у понеділок перед засіданням міністрів закордонних справ ЄС у Люксембурзі. Повідомляє "Економічна правда".

Неймовірно, неможливо уявити, що мільйони тонн пшениці залишаються заблокованими в Україні, а в решті світу люди страждають від голоду. Це справжній воєнний злочин. Я не уявляю, щоб це тривало значно довше. В іншому разі це буде чимось, за що росія повинна понести відповідальність, - сказав Боррель.

Він висловив сподівання, що "ніхто не буде в змозі" опиратись тиску міжнародної спільноти і ООН врешті-решт досягне угоди про вивезення українського зерна.

Наслідки війни стають дедалі небезпечнішими не лише для України, а й для всього світу, - констатувати Боррель.

Нагадаємо, що підготовка до нового опалювального сезону: у підземних сховищах газу вже понад 10 млрд кубів газу.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Посівна у воєнний час: аграріям спростили доступ до пального і пестицидів Посівна у воєнний час: аграріям спростили доступ до пального і пестицидів
Посівна в Україні через холодну погоду зсувається на кінець березня, а в деяких областях — навіть на першу декаду квітня. Це дасть змогу аграріям краще підготуватися до виходу в поле, повідомив Лещенко.
У випадку війни з Росією, економіка ЄС дуже постраждає, — ексглава МВФ У випадку війни з Росією, економіка ЄС дуже постраждає, — ексглава МВФ
Від зростання цін на енергоносії та продукти харчування до економічних санкцій і шкоди, завданої інвестиційній довірі, наслідки можуть бути далекосяжними, але їх важко оцінити кількісно.
Loading...
Load next