Україна зібрала вже майже 12 млн тонн нового врожаю - Шмигаль

Україна зібрала вже майже 12 млн тонн нового врожаю - Шмигаль

Україна зібрала вже майже 12 млн тонн культур з нового врожаю. Про це заявив під час засідання уряду Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Він вказав, що вчора перше судно з українським продовольством вийшло з Одеського порту, що дає можливості для збільшення валютного виторгу й доходів бізнесу.

Розблокування експорту також прямо пов’язане з новим врожаєм, який нині збирають наші аграрії. Станом на кінець липня вже зібрано майже 12 млн тонн. При цьому лише пшениці ми очікуємо зібрати на рівні до 20 млн тонн, що уп’ятеро більше від внутрішньої потреби. Тому для нас принципово допомогти аграріям зберегти та реалізувати новий врожай, - зазначив Шмигаль, якого цитують в уряді.

Також він поділився статистикою щодо зовнішньої торгівлі:

У березні та квітні експорт українських товарів обвалився майже вдвічі, порівняно з довоєнними показниками, і складав близько 2,5 млрд доларів на місяць. Три місяці постійної роботи урядової команди та бізнесу дозволили наростити експорт на 20%. Загальна сума експорту в червні склала вже 3,2 млрд доларів. І ми розраховуємо на подальше зростання.

Нагадаємо, що до держбюджету у липні надійшло майже на половину більше, ніж було заплановано: причина.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Постраждають від скорочення врожайності: по яких областях України зміна клімату вдарить найсильніше Постраждають від скорочення врожайності: по яких областях України зміна клімату вдарить найсильніше
Раніше повідомлялось, що на початок 2022 року обсяг кліматичного фонду збільшиться до €76,2 млрд.
В Україні проведуть перевірку усіх АЗС
Щорічно Україна втрачає мільярди через діяльність нелегальних АЗС. Тому в країні візьмуться за нелегальні заправки і перевірити кожну з них.
Loading...
Load next