Google виділяє 2 мільйони доларів на цифрову освіту в Україні

Google виділяє 2 мільйони доларів на цифрову освіту в Україні

Технологічний гігант Google надає 2 мільйони доларів на цифрову освіту для українців та 50 тисяч ліцензій Workspace для Кабінету міністрів. Про це повідомив віцепрем’єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.

Міністерство цифрової трансформації провели зустріч з командою Google.

Сервіси Google вже стали частиною інфраструктури Мінцифри. Тепер й інші державні установи зможуть працювати швидше, незважаючи на обстріли та постійні загрози кібератак росіян. Цьому допоможуть 50 000 ліцензій Google Workspace, якими органи влади зможуть безоплатно користуватися цілий рік, – написав міністр.

На додачу, Google продовжує підтримку цифрової грамотності українців та сферу освіти. 

Новий грант на 2 мільйони доларів спрямуємо на навчання українців цифрової грамотності, подолання цифрового розриву та масштабування платформи "Дія.Цифрова освіта", – зауважив Федоров.

Також у планах Мінцифри є запуск англомовної версії порталу з програмами рескілінгу, персоналізованими навчальними траєкторіями з елементами АІ, а також рекомендаціями щодо працевлаштування. 

Це дозволить у майбутньому багатьом знайти затребувану роботу та зробити внесок в економічне відродження держави, – впевнений глава Мінцифри.

Нагадаємо, що у НАТО пропонують конфіскувати російські заморожені активи для фінансування відновлення України - FT.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні прогнозують підвищення цін на алкоголь: що подорожчає В Україні прогнозують підвищення цін на алкоголь: що подорожчає
Кабінет міністрів України ініціює підвищення мінімальних роздрібних цін на алкогольну продукцію. Найдешевші горілка, вино та коньяк виростуть у ціні в середньому на 17-22% - це близько на 4-6 гривень.
Loading...
Load next