Вбивали за житло: на Харківщині затримали банду "чорних ріелторів" (фото)

Вбивали за житло: на Харківщині затримали банду "чорних ріелторів" (фото)
У Харківській області правоохоронці під час спецоперації затримали бандитів-вбивць,  які протягом двох років відбирали у людей квартири. Як тільки житло продавалось - людей вбивали.

Про підозру у вчиненні смертельних злочинів повідомили 8 членам злочинної операції, які заради власних інтересів та збагачення вбивали людей. Про це повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури.

Зазначимо, що бандити за допомогою фальшивих довіреностей відбирали житло, а потім вбивали обдурених харків'ян. Зазвичай їхніми жертвами ставали наркомани або ж самотні пенсіонери.

"За даними слідства, на початку 2019 року 36-річний харків’янин разом зі своєю 47-річною знайомою створили злочинну організацію, до складу якої увійшли інші особи. Схема зловмисників полягала у шахрайському заволодінні нерухомим майном та подальшому умисному вбивстві його власників", - зазначають у Харківській прокуратурі.

Зокрема за даними слідства, до злочинної групи ймовірно був причетний ще й місцевий поліцейський. Наразі вже вдалось затримати 36-річного харків'янина разом із його 47-річною знайомою – вони були засновниками організації. Також під арештом знаходиться 5 чоловіків і 2 жінок, які були їх спільниками. Правоохоронці провели вже 40 обшуків.

"У ході проведених обшуків виявлено паспорти власників квартир, документи, які посвідчують право власності на житло, а також виявлено жінку похилого віку, яку члени злочинної організації заздалегідь вивезли до іншого приміщення для подальшого утримання та, імовірно, вбивства", - йдеться у повідомленні.

Також поліцейським вдалось звільнити з полону двох людей, майно яких "чорні" рієлтори вже встигли переписати на себе. Зокрема, якщо провина бандитів буде доведена, їм усім загрожує до 15 років позбавлення волі або ж навіть довічне ув'язнення

Читайте також
У Харкові поліція затримала підозрюваного у жорстокому вбивстві молодої пари У Харкові поліція затримала підозрюваного у жорстокому вбивстві молодої пари
Харківська поліція затримала підозрюваного у жорстокому вбивстві двох молодих людей - 24-річної жінки та 29-річного чоловіка. Їх, 2 травня знайшли мертвими у квартирі на вулиці Дружби Народів у Харкові.
Був коханцем дівчини: у Харкові підозрюваний у вбивстві молодої пари розповів нові деталі трагедії (фото) Був коханцем дівчини: у Харкові підозрюваний у вбивстві молодої пари розповів нові деталі трагедії (фото)
У Харкові 2 травня у квартирі на вулиці Дружби Народів виявили мертвими молоду пару - 24-річну жінку та 29-річного чоловіка. Правоохоронцям вдалось спіймати підозрюваного у жорстокому вбивстві, однак той повідомив поліцейським дещо іншу версію трагедії.
Розслідують як "умисне вбивство": деталі смерті брата мера Кривого Рогу Павлова (відео) Розслідують як "умисне вбивство": деталі смерті брата мера Кривого Рогу Павлова (відео)
У Кривому Розі виявили тіло Андрія Павлова, рідного брата покійного мера міста Костянтина Павлова, у його власній квартирі.
Loading...
Load next