Вищий антикорупційний суд поновив розгляд справи скандального екссуді Чауса

Вищий антикорупційний суд поновив розгляд справи скандального екссуді Чауса
Наступне засідання у справі призначено на 10 травня.

Судді ВАКС продовжили дослідження доказів у справі екссуді Дніпровського районного суду міста Києва Миколи Чауса. Останнього разу докази досліджувалися ще у лютому.

Про це повідомляє Центр протидії корупції, передає ПравдаТУТ News.

Сьогодні вдалося дослідили частину письмових доказів (заяву Діани Поліщук про злочин, протокол обшуку автомобіля Тойота, в якому було знайдено банку із 70 тис доларів США), а також переглянути відео затримання Чауса влітку 2021 року у лікарні Феофанія. Під час затримання Чаус скаржився на проблеми із зором, які нібито заважали йому прочитати текст протоколу. Пізніше в ході судового розгляду у ВАКС екссудя вже скаржився на проблеми зі слухом, - йдеться в повідмоленні.

Окрім того, суд прийняв відмову Чауса від адвокатів з Центру безоплатної правової допомоги, а також відхилив два клопотання Чауса про  витребування документів.

Наступне засідання у справі призначено на 10 травня.

Нагадаємо, у серпні 2016 року НАБУ порушило справу проти Чауса — слідство встановило, що суддя отримав хабар 150 тис. доларів готівкою, з яких 80 тис. сховав у дволітрову банку. Однак без рішення парламенту відразу затримати суддю не змогли — через суддівський імунітет. Згодом Чаус перестав з’являтися на допити в НАБУ, його оголосили в розшук.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Запобіжний захід екссудді Миколі Чаусу оберуть 4 серпня Запобіжний захід екссудді Миколі Чаусу оберуть 4 серпня
Антикорупційне бюро подало в суд клопотання про арешт екссуддя Миколи Чауса. Запобіжний захід йому обиратимуть 4 серпня.
Погоня за автомобілем СБУ: НАБУ показало відео “переслідування” автомобіля з екссуддею Чаусом (відео) Погоня за автомобілем СБУ: НАБУ показало відео “переслідування” автомобіля з екссуддею Чаусом (відео)
Чаус перебуває в будівлі Служби безпеки України в Києві. Проте, детективи НАБУ поскаржилися, що співробітники СБУ не реагували на їхні законні вимоги й намагались втекти на автомобілі в якому в той час перебував екссуддя.
"Застукали на гарячому": невдалий хабар Донецького судді (відео) "Застукали на гарячому": невдалий хабар Донецького судді (відео)
Співробітники ДБР викрили на шахрайстві суддю Донецького окружного адміністративного суду, який за гроші обіцяв "допомогти" ухваленню судового рішення на користь заявника.
Loading...
Load next