Арештованому військовому оголосили обвинувачення у справі про витік документів Пентагону

Арештованому військовому оголосили обвинувачення у справі про витік документів Пентагону

Військовослужбовцю Національної гвардії американського штату Массачусетс Джеку Тейшейрі оголосили обвинувачення у справі про витік секретних документів Міноборони США.

Про це повідомляє CNN.

Зокрема, Джека Тейшейру, заарештованого у зв'язку з масовим витоком секретних документів США, звинуватили в несанкціонованому зберіганні та передачі інформації про національну оборону, а також у несанкціонованому видаленні секретної інформації та оборонних матеріалів.

За тиждень до свого арешту військовослужбовець Національної гвардії Массачусетса Тейшейра «використав свій урядовий комп’ютер для пошуку в секретних звітах розвідки слова «витік»», як зазначено в свідченнях під присягою.

Цей пошук змусив слідчих припустити, що Тейшейра шукав оцінку розвідувального співтовариства щодо того, хто злив секретні документи в Інтернет.

19 квітня суд має обрати Тейшейрі запобіжний захід. Прокуратура просить помістити його під варту до початку суду.

Як відомо, 21-річного військовослужбовця розвідувального крила Національної повітряної гвардії Массачусетса напередодні арештувало ФБР.

Тейшейру ідентифікували як можливого винуватця витоку секретних документів. Як вважається, він був адміністратором онлайн-групи, в якій поширював таємні розвідувальні дані Пентагону, зокрема про обороноздатність України.

Нагадаємо, На Львівщині відкрили клініку "Superhumans Center" для протезування та реабілітації військових

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Теги: 
Loading...
Load next