Окупанти планують взимку вивезти 10 тис. дітей з ТОТ до Москви на ВДНГ

Окупанти планують взимку вивезти 10 тис. дітей з ТОТ до Москви на ВДНГ

Так зване керівництво тимчасово окупованих територій України отримало розпорядження упродовж осінньо-зимового періоду відправити 10 тисяч українських дітей на виставку досягнень народного господарства до російської столиці.

Про це повідомив очільник Луганської ОВА Артем Лисогор.

За його словами, з потрібних 10 тис. дітей окупанти назбирали поки що лише тисячу. Водночас після перших відряджень охочих стає ще менше.

Власним коштом кожному необхідно дістатися до Ростова. Там чекає поїзд - один на дітей з чотирьох окупованих областей. Стоїть, доки не зберуться усі. Хто приїхав перший, може очікувати і добу. З їжі - виключно сухпайки. У зворотному напрямку - те ж саме, - розповів голова Луганської ОВА.

Крім того, він повідомив, що уряд РФ збирається покласти відповідальність за дефіцит у бюджетах окупованих минулого року територій Луганщини на керівників-колаборантів.

Зазначається, що останніх ставлять перед вибором: відмовитися від дотацій із нового року або взяти особисте зобов’язання стосовно зниження розриву між регіональними доходами та витратами. 

У разі невиконання цих домовленостей теж залишишся без російських грошей, але пізніше. Слід зазначити, що рівень дотаційності досягає 95%, - наголосив Лисогор.

Нагадаємо, Держаудитслужба виявила фінансові порушення в "Центренерго" на 5,5 млрд грн

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next