ООН “Жінки в Україні” сприятиме розвитку гендерної політики у лавах ЗСУ

ООН “Жінки в Україні” сприятиме розвитку гендерної політики у лавах ЗСУ

Заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова повідомила, що представництво ООН “Жінки в Україні” сприятиме розвитку гендерної політики у лавах Збройних сил України.

Наталія Калмикова зустрілася з представницею ООН “Жінки в Україні” Сабін Фрейзер Гюнеш, повідомляє Міноборони.

Заступниця міністра оборони України ознайомила іноземних партнерів з питаннями та напрямами розвитку гендерної політики у Збройних силах України та запросила їх до співпраці.

Також під час зустрічі сторони обговорили можливості вдосконалення інституційних механізмів гендерної рівності.

За останні два роки чисельність жінок в армії суттєво зросла, але – не кількість жінок на керівних та бойових посадах. Наше завдання – забезпечити для них належне кар’єрне зростання. Також важливо реалізувати на практиці дієві механізми гендерної рівності, щоб унеможливити дискримінацію за ознакою статі, – зазначила Наталія Калмикова.

Також заступниця міністра оборони України заручилася підтримкою представників структури ООН “Жінки в Україні” у розробці проєкту Концепції кадрової політики.

З 2016 року Міністерство оборони втілило важливі реформи, щоб зробити військову службу доступнішою для жінок. Зараз більш як 60 тисяч жінок служать у ЗСУ, і ми бачимо їх на передовій оборони України. Вони – важливий приклад гендерної рівності в силовому відомстві. Структура ООН “Жінки” сподівається на подальшу тісну співпрацю з Міністерством оборони України та іншими урядовими структурами з метою підтримки жіночого лідерства в усіх царинах, особливо для просування порядку денного “Жінки, мир, безпека” відповідно до Резолюції РБ ООН 1325, – зазначила Cабін Фрейзер Гюнеш, представниця ООН “Жінки в Україні”.

Нагадаємо, Німеччина відправляє Україні найбільшу партію «зимової» гуманітарки

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Теги: 
Loading...
Load next