Пʼять країн ЄС просять ввести мито на українське зерно

Пʼять країн ЄС просять ввести мито на українське зерно

Міністри сільського господарства Угорщини, Болгарії, Польщі, Румунії та Словаччини надіслали до Європейської комісії листа з проханням запровадити імпортне мито на українське зерно через «недобросовісну конкуренцію».

Про це пише Reuters із посиланням на Міністерство сільського господарства Угорщини. 

Міністри пʼяти європейських країн закликають Єврокомісію вжити заходів через дешевшу сільськогосподарську продукцію з України, яка, як зазначається, виштовхує європейських фермерів з їхніх традиційних експортних ринків.

Підписанти стверджують, що виробляють значно більше пшениці та кукурудзи, ніж їм потрібно, що є ключовим для безпеки харчових продуктів у Європі та стратегічного суверенітету ЄС.

Ось чому Брюссель має ввести заходи, які захищають ринки держав-членів, що межують з Україною, допомагаючи їм повністю використати їхній експортний потенціал. Одним із них може бути запровадження імпортних мит на найбільш чутливу сільськогосподарську продукцію, — йдеться у листі.

За словами міністрів, фермери цих країн «зазнали значних збитків» після того, як торік Євросоюз призупинив імпортні квоти та мита на зерно з України. Тому міністри закликають Єврокомісію перевірити, чи відповідають стандартам ЄС українські правила виробництва.

Нагадаємо, Цього місяця поліція розпочне роботу в школах у прифронтових районах України

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Нідерландах за контрабанду людей затримали двох українців У Нідерландах за контрабанду людей затримали двох українців
Судно з албанськими мігрантами прямувало у Великобританію. Відомо, що мігранти спершу намагалися сісти на контейнерні кораблі в портах Іджмуйдена, Хук-ван-Холланда чи Роттердама
Кокаїн серед бананів: СБУ затримала на Одещині іноземних наркоторговців (фото) Кокаїн серед бананів: СБУ затримала на Одещині іноземних наркоторговців (фото)
Під час спецоперації в Одесі правоохоронці СБУ затримали трьох співорганізаторів наркобізнесу, які намагались ввезти в Україну кокаїн у бананах.
На Закарпатті викрили нелегалів, які під виглядом студентів прибували в Україну (відео) На Закарпатті викрили нелегалів, які під виглядом студентів прибували в Україну (відео)
Українські прикордонники викрили схему незаконної міграції, учасники якої переправляли через кордон в Україну, а згодом у ЄС вихідці з Південної Азії.
Loading...
Load next