Заклики до повалення конституційного ладу: заочно судитимуть Азарова

Заклики до повалення конституційного ладу: заочно судитимуть Азарова

Справу про заклики колишнього Прем’єр-міністра до насильницької зміни та повалення конституційного ладу України передали до суду.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Експрем’єра обвинувачують у публічних закликах до насильницької зміни та повалення конституційного ладу, здійсненні інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії Російської Федерації проти України (ч. 3 ст. 109, ч. 6 ст. 111-1, ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України).

Слідство встановило, що експрем’єр, який з 2014 року переховується на території Росії, з початку повномасштабного вторгнення і по теперішній час, використовуючи російські медіа та інтернет, здійснює активну інформаційну діяльність у співпраці з РФ.

Колишній український високопосадовець регулярно бере участь в ефірах російських інформаційних каналів. Пропагуючи російські наративи, він проводить інформаційну діяльність, спрямовану на дискредитацію держави Україна.

У відеозаписах, які були розміщені на Ютуб-каналі "Иная правда" і порталах російських медіа, колишній прем’єр виправдовує збройну агресію РФ та захоплення частини території України. Ексчиновник називає події в Бучі "фейком", закликає до денацифікації і насильницької зміни української влади та запевняє, що спеціальна операція Володимира Путіна "врятувала" Донецьк від захоплення, "попередивши цю трагедію".

Нагадаємо, На Миколаївщині засудили жінку до 4,5 року за крадіжку пів мільйона для ЗСУ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Хоче до України: скандальний репер Моргенштерн подав позов до суду на СБУ Хоче до України: скандальний репер Моргенштерн подав позов до суду на СБУ
Російський реп-виконавець Алішер Валєєв (Моргенштерн) подав до ОАСК позов на Службу безпеки України через внесення його до списку осіб, які створюють загрозу національній безпеці країни та заборону в’їзду на територію держави.
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Окупанти в Криму засудили українця Івана Яцкіна на 11 років колонії суворого режиму Окупанти в Криму засудили українця Івана Яцкіна на 11 років колонії суворого режиму
Верховний суд Криму оголосив вирок громадянину України Івану Яцкіну за кримінальною справою про нібито збір та передачу Україні інформації, що становить державну таємницю Росії. Чоловіка засудили до 11 років ув'язнення у колонії суворого режиму.
Loading...
Load next