Зеленський затвердив символіку АРМА

Зеленський затвердив символіку АРМА

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким затвердив символіку Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Відповідний документ №157/2024 оприлюднено на сайті глави держави.

Своїм указом Президент затвердив опис і малюнок емблеми АРМА, а також опис та малюнок прапора АРМА і порядок їх використання.

Так, емблемою Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, є чотирикутний чорний щит з облямівкою сіро-сталевого кольору. На щиті у центрі вміщено зображення сови з розгорнутими крилами, вище якого – Знак Княжої Держави Володимира Великого, нижче – п'ять п'ятипроменевих зірок. Усі зображення золотого кольору.

Прапором АРМА є прямокутне полотнище сіро-сталевого кольору зі співвідношенням ширини до довжини 2:3. У верхній лівій чверті прапора – дві рівновеликі горизонтальні смуги синього та жовтого кольорів, у центрі вільного краю полотнища – емблема АРМА. Обидві сторони полотнища прапора дзеркально ідентичні.

Зазначається, що емблема АРМА розміщується у службовому кабінеті голови Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, може відтворюватись на відомчих заохочувальних відзнаках, встановлюється на адміністративних будинках і спорудах, де розміщується АРМА та міжрегіональні територіальні управління АРМА.

Прапор АРМА встановлюється у службовому кабінеті голови АРМА, може встановлюватися на адміністративних будинках і спорудах, де розміщується АРМА та міжрегіональні територіальні управління АРМА, використовується під час проведення офіційних заходів, урочистих церемоній.

Зображення емблеми і прапора АРМА може відтворюватись на друкованій, інформаційній та сувенірній продукції, в кіно-, відео-, фотоматеріалах, що видаються АРМА або виготовляються на його замовлення.

В інших випадках особливості використання емблеми і прапора АРМА визначаються головою Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

АРМА є центральним органом виконавчої влади із спеціальним статусом, що забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері виявлення та розшуку активів, на які може бути накладено арешт у кримінальному провадженні чи у справі про визнання необґрунтованими активів та їх стягнення в дохід держави.

Нагадаємо, На підконтрольну Україні територію повернули ще 3 дітей

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next