У Румунії планують дозволити військовим захищати своїх громадян за межами країни

У Румунії планують дозволити військовим захищати своїх громадян за межами країни

Міністерство національної оборони (MApN) Румунії пропонує дозволити військовим «вживати необхідних заходів» на території інших держав, якщо румунським громадянам, які там перебувають, загрожує небезпека.

Міністерство винесло на громадське обговорення проєкт закону про національну оборону Румунії, передає NewsMaker.

Зокрема, розроблений румунським Міноборони закон дозволить здійснювати втручання за межами території Румунії.

Зокрема, у 4 пункті статті 4 проєкту йдеться, що «президент Румунії може віддати наказ за пропозицією прем'єр-міністра про вжиття необхідних заходів для захисту румунських громадян, які перебувають у небезпеці за межами національної території».

Втручання для запобігання гібридним загрозам, яке включає як військове, так і невійськове, на території Румунії або за її межами проходитиме за рекомендацією президента Румунії та схвалення Вищої ради національної оборони (CSAT) Румунії.

Законопроєкт також передбачає, що у разі мобілізації чи під час збройного конфлікту персонал Міністерства внутрішніх справ буде мілітаризований та задіяний в обороні.

 Нагадаємо, Норвегія планує збільшити кількість призовників

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Випускники-герої: на фасаді школи відкрили 5 меморіальних табличок Випускники-герої: на фасаді школи відкрили 5 меморіальних табличок
Під час повномасштабного нападу, такі меморіальні таблички відкривають щотижня
"Не витримав знущань та приниження": російський бойовик здався у полон військовим ЗСУ (фото) "Не витримав знущань та приниження": російський бойовик здався у полон військовим ЗСУ (фото)
До лав бойовиків він приєднався у 2016 році за вказівкою батька, який служив у сусідньому підрозділі. Там він спробував наркотики та став наркозалежним.
Loading...
Load next