Уряд Німеччини замовив для України 20 БМП Marder

Уряд Німеччини замовив для України 20 БМП Marder

Компанія Rheinmetall отримала замовлення від уряду Німеччини на поставку Україні 20 додаткових бойових машин піхоти Marder.

Про це повідомляють на сайті збройового концерну.

Замовлення було розміщене в березні 2024 року і його вартість складає двозначну суму в мільйонах євро. Поставка цієї партії запланована на 2024 рік.

На сьогодні Rheinmetall вже передав українським збройним силам тризначну кількість бойових машин піхоти Marder через прямі поставки та програми кільцевого обміну, — йдеться у повідомленні.

Замовлена версія 1A3 Marder також має інтегровані лазерні далекоміри, які забезпечують ефективне і точне ураження цілей. Перші 20 таких бойових машин компанія вже відправила в Україну від імені федерального уряду в березні 2023 року. Тим часом було поставлено ще кілька партій, кожна з яких вимірюється двозначними цифрами.

Бойова машина піхоти Marder, розроблена для Бундесверу і досі використовується там, є однією з найбільш перевірених систем озброєння такого типу у світі. За час свого використання модель машини кілька разів модернізували і вдосконалювали.

Нагадаємо, Росіяни стратили 54 українських військовополонених від початку війни - Офіс генпрокурора

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next