В Італії провели акцію на підтримку полонених захисників Маріуполя

В Італії провели акцію на підтримку полонених захисників Маріуполя

Українські активісти в Римі провели акцію під Міністерством закордонних справ Італії та закликали посприяти звільненню ув'язнених оборонців Маріуполя з російської неволі.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Допоможіть звільнити захисників Маріуполя - з таким закликом українці в Римі провели акцію під Міністерством закордонних справ Італії та закликали міністра Антоніо Таяні докласти максимум зусиль для звільнення з російської неволі військовополонених та цивільних українців, - йдеться у повідомленні.

На мітингу виступили родичі та друзі військовополонених морських піхотинців, що брали участь в обороні Маріуполя. Учасники акції звернулися до міністра Таяні з проханням підтримати заклик Папи Римського Франциска про обмін військовополонених за принципом “всіх на всіх” та, використовуючи позицію країни-головуючої в “Великій Сімці” і контакти з міжнародними організаціями, активізувати дипломатичні зусилля Італії для звільнення українців з російських тюрем.

На завершення акції, голова Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький, разом з родичами військовополонених, вручили лист для міністра закордонних справ Італії представнику МЗС у приміщенні міністерства.

Нагадаємо, Альянс скликає засідання Ради Україна - НАТО 19 квітня - Столтенберг

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next