Російські війська окупували Прогрес на Донеччині ‒ DeepState

Російські війська окупували Прогрес на Донеччині ‒ DeepState

Російські війська захопили село Прогрес Покровського району Донецької області.

Про це повідомляють аналітики українського проєкту DeepState.

У DeepState описали ситуацію на цій ділянці:

За останні дві доби ворогу вдалося швидко переламати хід бою за Прогрес. Бої на підступах до села почалися ще в останні дні квітня, і фактично протягом останніх трьох місяців вдавалося відносно успішно відбивати атаки ворога, хоча втрати позицій періодично траплялися.

Смугу, яка складалася з самого села, прийняла одна з піхотних бригад. Коли ворог почав масований штурм 19 липня, майже все село [підрозділами ЗСУ] було залишено. Терміново надійшла підмога з іншої, вже механізованої, бригади, яка стала на західній вулиці села. 20 липня через відсутність достатньої кількості піхоти і її силам довелося відійти. Тепер уже за село.

Це змушує іншу бригаду, яка стоїть по залізниці, розвертати позиції ще й на фланг. Крім того, існує ризик оточення. Наказу про вирівнювання лінії немає, — заявили аналітики.

Як зазначають аналітики, подальше просування ворога має одразу дві цілі: перша — наблизитися або перерізати трасу Покровськ-Костянтинівка. Крім того, західніше Воздвиженки існує висота 229.0.

Друга — це рух по хребту, по якому йде залізниця, з подальшим виходом до висоти 224.8 та Новогродівки. Бійці Сил оборони України намагаються зробити все, щоб жодна з цих цілей не була реалізована ворогом.

Окрім Прогресу, за даними DeepState, росіяни просунулися у Красногорівці, Піщаному, біля Лозуватського, Новоолександрівки, Андріївки.

Нагадаємо, У Міноборони затвердили 4 рівні домедичної допомоги для військових

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next