МОЗ знищило дані публічних осіб, які записались на вакцинацію поза чергою

МОЗ знищило дані публічних осіб, які записались на вакцинацію поза чергою
Персональні дані публічних осіб, які намагались вакцинуватись залишковими дозами поза чергою були знищені Міністерством охорони здоров'я згідно з чинним законодавством.

У квітні в Україні скасували щеплення поза чергою залишковими дозами вакцини, саме тому залишкові дози вакцин більше не можуть використовуватися для щеплення публічних осіб. Про це повідомила пресслужба МОЗ у Telegram.

"Тому керуючись Законом України № 2297-VI "Про захист персональних даних" від 01.06.2010, департаменти охорони здоров’я областей та м. Києва знищили персональні дані публічних діячів, які ті надавали під час заповнення форми для запису на щеплення проти COVID-19 залишковими дозами", - йдеться у повідомленні міністерства.

Зокрема зазначається, що 11 березня 2021 року Міністерство охорони здоров’я наказом №443 дозволило щепити залишковими дозами вакцини пріоритетні групи ризику з наступного етапу вакцинації, однак нові ж зміни до Дорожньої карти не передбачають більше такої можливості.

Так, публічним особам, які намагались вакцинуватись залишковими дозами почали приходити повідомлення від Департаменту охорони здоров'я КМДА про те, що "надані персональні дані при заповненні форми для запису на щеплення – знищено". Одним із таких осіб став продюсер телеканалу "Київ" Роман Недзельський, який повідомив про такі випадки у соціальній мережі Facebook.

"У МОЗ вже прокоментували ситуацію. Кажуть знищили всі дані тих, хто записувався, як публічна особа. Коротка і сумна історія того, як я спробував щепитися і думав, що я якийсь там лідер думок та популяризатор вакцинації", - зазначив чоловік.

Нагадаємо, що президент Зеленський заявив, що в Україні ситуація з коронавірусом покращується, а темпи вакцинації українського населення потрібно значно пришвидшувати. Дату дедлайну президент назвав 24 серпня – День Незалежності.

Читайте також
В Україну прибуде нова партія вакцини AstraZeneca В Україну прибуде нова партія вакцини AstraZeneca
Завтра вранці, 23 квітня, в Україну літаком прибуде чергова партія вакцини від коронавірусу AstraZeneca.
Степанов назвав дату прибуття вакцини Pfizer в Україну Степанов назвав дату прибуття вакцини Pfizer в Україну
Перша партія американської вакцини Pfizer у 117 тисяч доз надійде до України 16 квітня.
У МОЗ заявили, що Україна готова до впровадження Covid-паспортів У МОЗ заявили, що Україна готова до впровадження Covid-паспортів
Міністерство охорони здоров'я оцінили готовність України до введення паспортів вакцинації. Однак зазначили, що Україна готова до будь-якого розвитку подій.
Loading...
Load next