Щотижня Україна отримуватиме 500 тисяч доз вакцини Pfizer, - Шмигаль (відео)

Щотижня Україна отримуватиме 500 тисяч доз вакцини Pfizer, - Шмигаль (відео)
Загалом в Україні станом на ранок 24 вересня зробили 11 979 985 щеплень проти коронавірусу. Першу дозу отримали 6 624 026 людей, а повністю вакцинувалися – 5 355 959 людей.

Протягом наступних місяців Україна щотижня отримуватиме по 500 тисяч доз вакцини Pfizer. Про це під час години запитань до уряду сьогодні, 24 вересня, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє "Укрінформ".

Голова уряду зазначив, що на сьогодні в Україні проведено майже 12 млн щеплень.

Для забезпечення безперервного процесу вакцинації Україна регулярно отримує нові партії безпечних вакцин. Найближчі місяці ми очікуємо щотижневі поставки по майже пів мільйона вакцини Pfizer, окрім того, маємо налагоджену інфраструктуру для її розповсюдження та забезпечення холодового ланцюга, - наголосив Денис Шмигаль.

Зокрема, прем'єр-міністр додав, що Україна активно готується до нової хвилі коронавірусу: "Ми активно готуємо лікарні та нашу медичну систему. Маємо три хвилі медичних закладів близько 90 тисяч ліжкомісць для хворих на коронавірус. Перша хвиля лікарень — це більш як 35 тис. ліжок, які практично на 100% забезпечені киснем. Маємо напрацьовані протоколи лікування, а також інноваційні ліки проти COVID-19".

Нагадаємо, що український уряд прагне збільшити темпи вакцинації від коронавірусу. Для цього українцям вже почали пропонувати низку заохочень та привілеїв, таких як квитки на футбольні матчі, безкоштовний проїзд у громадському транспорті чи 50% знижки на поїздки у одному із сервісів таксі, який працює у 27 містах України. Тому, медики наголошують, щоб не допустити критичної ситуації, з якої нещодавно вийшла Україна необхідна вакцинація.

Зауважимо, що із кінця лютого в Україні вакцинують проти коронавірусу чотирма вакцинами: AstraZeneca (Covishield індійського виробника), Coronavac (виробник – Sinovac Biotech), Comirnaty (виробництва Pfizer-BioNTech) і Moderna (однойменний виробник Moderna). 

Читайте також
Майже половина з них - Pfizer: Україна отримає понад 47 млн доз вакцини від COVID-19 Майже половина з них - Pfizer: Україна отримає понад 47 млн доз вакцини від COVID-19
До кінця цього року Україна отримає понад 47 млн доз вакцини від різних виробників, аби мати змогу вакцинувати більшість свого дорослого населення.
COVID-вихідні: Шмигаль закликав владу активніше відкривати нові центри вакцинації в Україні COVID-вихідні: Шмигаль закликав владу активніше відкривати нові центри вакцинації в Україні
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль закликав владу на місцях активніше відкривати центри масової вакцинації проти COVID-19.
В Україні вакцину від COVID-19 купуватимуть за кошти з розмитнення "євроблях" В Україні вакцину від COVID-19 купуватимуть за кошти з розмитнення "євроблях"
Уряд пропонуватиме Верховній Раді виділити додаткові 1,4 млрд гривень від розмитнення автомобілів на єврономерах на програму боротьби з коронавірусом.
Loading...
Load next