Головний санлікар розказав, кому в Україні рекомендуватимуть додаткову дозу вакцини від COVID-19 (відео)

Головний санлікар розказав, кому в Україні рекомендуватимуть додаткову дозу вакцини від COVID-19 (відео)
Введення додаткової дози вакцини від COVID-19 в Україні рекомендуватимуть певним категоріям громадян.

За  словами заступника міністра охорони здоров'я - головного державного санітарного лікаря Ігора Кузіна, минулого тижня відбулося засідання Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики, яка сформулювала рекомендації щодо додаткової вакцинації.

Ця додаткова доза буде рекомендована тим, які мають імуноскомпроментовані або імуносупресивні стани, у тому числі у яких є ризик формування неповноцінної імунної відповіді на введення вакцини. Скоріше за все, ми на цьому тижні вже отримаємо офіційне рішення Національної технічної групи експертів і будемо переводити все це у відповідний наказ МОЗ, - повідомив Кузін.

Ігор Кузін, головний державний санітарний лікар України

За його словами, додаткові дози будуть рекомендовані тим людям, якім зробили трансплантацію органів, які постійно приймають імуносупресивні препарати, які мають імунодефіцитні стани - первинні або придбані. Він також уточнив, що стосовно бустерної дози вакцини рішення поки ще не ухвалене.

Те, що буде рекомендоване найближчим часом, це введення третьої, додаткової дози, для тих людей, які мають проблеми з імунітетом. Це ті люди, які постійно приймають гормональну терапію, які після трансплантації органів, які мають імуносупресивні стани, первинні імунодефіцити. Для цих людей, ми дійсно розуміємо, що введення повного курсу щеплення, двома дозами, може не призвести до формування повноцінної імунної відповіді. Тому для них буде рекомендовано введення так званої додаткової дози, – зазначив головний санлікар.

Детальніше про вакцинацію та усі правила, які будуть змінені, можна послухати в інтерв'ю телеканалу "Рада". 

 

Читайте також
Новий рекорд за добу вакциновано понад 291тис. українців Новий рекорд за добу вакциновано понад 291тис. українців
94% госпіталізованих із COVID-19 минулого тижня - невакциновані.                       
За добу в аеропорті "Бориспіль" знайдено 17 підроблених COVID-документів За добу в аеропорті "Бориспіль" знайдено 17 підроблених COVID-документів
4 листопада на території аеропорту «Бориспіль» у 17 осіб виявили документи про вакцинацію, що можуть містити ознаки підробки.
Пункти допомоги з СOVID-сертифікатами офлайн запустять у Києві Пункти допомоги з СOVID-сертифікатами офлайн запустять у Києві
У деяких пунктах масової вакцинації в Києві працюватиме команда підтримки Дії.
Loading...
Load next