Будівельні роботи по вулиці Тернопільській, 42 у Львові є законними, - відповідь “ІРОКСа” на звинувачення посадовця

Будівельні роботи по вулиці Тернопільській, 42 у Львові є законними, - відповідь “ІРОКСа” на звинувачення посадовця
Будівельні роботи по вулиці Тернопільській, 42 ведуться згідно дозволу Інспекції Державного будівельного контролю у Львівській області №12-08ж від 13.03.2008 року. Цим документом дозволено виконання будівельних робіт з реконструкції нежитлових будівель під багатоквартирний житловий будинок з добудовою та надбудовою з нежитловими приміщеннями та підземною автостоянкою.

Отже, заяви про начебто незаконне і самовільне нове будівництво, зроблені заступником міського голови Львова з питань містобудування, не відповідають дійсності.

“Про ці обставини пан Любомир Зубач знає, - сказано у зверненні ПрАТ “ІРОКС”. - Оскільки вони були предметом спору у Львівському господарському суді. Цей суд тривав кілька років. І справу розглядав не один суддя, а суддівська колегія. У цій справі було проведено судову експертизу. А отже, суд всесторонньо розібрався в цій справі, прийнявши рішення, яким відхилив позов Львівської міської ради до компанії “ІРОКС”.

Попри однозначне рішення суду, представник Львівської міської ради далі називає проведення робіт “самовільними” і “безчинством”.

“Вважаємо, що своїми висловлюваннями у ЗМІ чиновники неправомірно здійснюють  тиск на судову систему. Вважаємо, що в даний час роботи з реконструкції будівлі по вулиці Тернопільській, 42 проводяться законно та згідно вимог чинного законодавства. Заяви заступника міського голови пана Зубача вважаємо неправдивими і такими, що підривають ділову репутацію підприємства та перешкоджають чесній конкуренції у будівельному бізнесі Львова”. 

Нагадаємо, 30.12.2020 Господарський суд Львівської області повністю відмовив Львівській міській раді, яка вимагала зобов`язати ПрАТ “ІРОКС” привести земельну ділянку на вул. Тернопільській, 42, у м. Львові до попереднього стану шляхом знесення збудованої прибудови та надбудови до об`єкту нерухомості, площа забудови якого становить 1046,9 кв. м, і власниками даних об’єктів нерухомості є ТзОВ "Персенківка" та ПрАТ "ІРОКС" ще з 1996 року. 

Також у ПрАТ “ІРОКС” прокоментували інші заяви міських посадовців. Зокрема, наміри відібрати дитячий садок у Рясному, а також заяви про порушення містобудівного законодавства під час будівництва на вулиці Шевченка, 418.

“На ці будівлі ПрАТ “ІРОКС” має документи про право власності. Законність робіт було доведено у суді. Також не може йтися і про самозахоплення землі”, - зазначають у ПрАТ “ІРОКС”.

Зокрема, 28 вересня 2020 року Львівським окружним адміністративним судом було визнано протиправним та скасовано припис і постанову Державної архітектурно-будівельної інспекції України про накладення штрафу, що стосувалися будівництва по вулиці Шевченка 412-416. 

Ідеться про завершення будівництва підземно-наземного басейну, магазину, двоярусного гаража на 90 місць, об'єкта обслуговування (ЖЕК) в МКР-1 житлового району “Рясне-1” та будівництво багатоквартирного житлового будинку №27-а по генплану на вул. Шевченка в МКР-1 житлового району Рясне-1.

У компанії додають, що дозволи на виконання будівельних робіт для завершення будівництва багатоквартирного житлового будівництва корпус 25, 27 по генплану МКР-1  житлового району “Рясне-1” по вул. Шевченка, 418 датовані 2008 роком. І що такого поняття, як захоплення земельної ділянки, до 2008 взагалі не існувало. У 1999 році цей об'єкт незавершеного будівництва з прилеглою територією на підставі договору було куплено у ВО “Автонавантажувач” та передано у власність ЗАТ "ІРОКС". Це визнано Вищим Господарським судом України ще у 2006 році.

Закиди про захоплення земельної ділянки також не відповідають дійсності. Згідно з висновком експерта Науково-дослідного інституту судових експертиз і права не підтверджується інформація про вихід об'єктів нерухомості за межі площі забудови. Як сказано у ЗМІ, гендиректора ПрАТ "ІРОКС" звинувачують у самовільному захопленні 5824,16 кв. м земельної ділянки. За висновками експерта з усіх збудованих будинків площа забудованої частини за межами проектованої ділянки складає лише 0,0953 га, натомість 0,5018 га землі розташовані в межах виділеної ВО “Автонавантажувач” 2,5218 га земельної ділянки для будівництва житлових будинків та земельних ділянок ПрАТ “ІРОКС” не використовувались і передані місту.. А ця територія значно більша, ніж забудова, яка виступає за межі ділянки.

У ПрАТ “ІРОКС” здивовані неправовим і незаконним рішенням депутатів Львівської міської ради про стягнення неіснуючої заборгованості із підприємства, в рахунок якої місто планує отримати в подарунок від компанії дитячий садок на вул. Шевченка, 370-А, власником якого є ПрАТ "ІРОКС" з 1997 року. Такий крок у міськраді назвали “компенсацією за борги перед громадою” та “завданих збитків місту”.

Заяви про заборгованість місту орієнтовно 60 млн грн нічим не підтверджені. “За даними бухгалтерії, жодної заборгованості у нас немає, - заявляють у ПрАТ “ІРОКС”. - Ми працюємо вже понад 30 років. Будуємо, забезпечуємо робочими місцями, сплачуємо податки.

Окрім дитячого садочку на Шевченка, вартість якого складає 50 038 000,00 грн, у нас функціонує ще один дошкільний заклад на вулиці Антонича. Ми розглядаємо можливість розширити мережу дитячих садочків у Львові. Адже їх так бракує нашому місту”.

Звертаємо увагу на те, що згідно Ухвали Львівської міської ради від 04.09.2020 року неіснуюча заборгованість становить вже не 60 млн грн, як було вказано у статті на сайті Львівської міської ради від 04.09.2020 року, а 1 394 573,85 грн за яку посадовцями пропонується подарувати садочок місту.

Зокрема, з відповідними документами, які стосуються будівельної діяльності компанії "ІРОКС" можна ознайомитись ТУТ.

Прес-реліз компанії "ІРОКС"

Читайте також
"Живи, працюй, відпочивай": у Львові відкрили бронювання квартир у новому житловому комплексі (відео) "Живи, працюй, відпочивай": у Львові відкрили бронювання квартир у новому житловому комплексі (відео)
Компанія "LEV Development" офіційно відкрила старт бронювання квартир у новому інноваційному житловому просторі "Perfect Life".
У Львові виявили два об'єкти, на яких ведеться незаконне будівництво У Львові виявили два об'єкти, на яких ведеться незаконне будівництво
Львівська Інспекція держархбудконтролю виявила незаконне будівництво на вулицях Смілій, 1а та Варшавській, 171. Зокрема осіб які є власниками ділянок притягнуть до відповідальності.
У Львові скандальний забудовник відновив незаконне будівництво
Компанія "Ірокс" відновила незаконне будівництво на вулиці Тернопільській, 42 у Львові. Міська влада вживатиме усіх потрібних заходів аби зупинити самовільні будівельні роботи.
Loading...
Load next