У Львові через будівництво на Личаківській стався зсув грунту (фото)

У Львові через будівництво на Личаківській стався зсув грунту (фото)
У Львові на пагорбі вулиці Личаківської стався зсув грунту через будівництво.

Про це вчора, 15 квітня, повідомив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

Будівництво підпірної стінки спровокувало зсув. В результаті інциденту було пошкоджено тротуар, а металева огорожа частково зсунулась.

Роботи виконує компанія ПрАТ «Компанія Ензим».

- "Ензим" тепер укріплює ухил, після чого хідник відремонтується. Ситуація з руйнацією хідника моніториться, - заявив Андрій Білий.

Тим часом у ПрАТ «Компанія Ензим» кажуть, що залучали геологів і провели обстеження схилу та тротуарів.

- За висновками експертної групи, причиною руйнувань стали декілька факторів:  неналежне облаштування водовідведення, насипання ґрунтів у процесі ремонту вулиці Личаківської, зведення підпірної стінки на будівництві заводу.

Зокрема, у 2020 році низову частину схилу привантажили насипними ґрунтами, які не укріпили. Окрім того, лише в одному місці зараз є лотки для скиду води в місця організованого стоку. Решта ж акумулюється в підніжжі і спричиняє інтенсивне розмивання схилу. Через це його поверхня вкрита тріщинами, сколами, випучуваннями ґрунту. Ширина розкриття тріщин на момент виконання комісійного огляду – 29 березня 2021 року, сягала від 2-3 до 10-15 сантиметрів.

Акт-обстеження із експертними висновками геологів про це компанія надіслала замовнику робіт та профільному департаменту міської ради Львова 8 квітня.

Безумовно, «Компанія Ензим» проводитиме укріплювальні роботи у місці зсуву в межах будівництва підпірної стінки для майбутнього заводу. Водночас вкотре наголошуємо, що через неналежну якість ремонтних робіт уваги потребує вся протяжність схилу, - кажуть виконавці будівельних робіт.

 

Читайте також
Підтримував агресію рф проти України (відео) Підтримував агресію рф проти України (відео)
СБУ оголосила підозру ще одному шанувальнику «руZZкого мира». Чоловік також за гроші від кураторів з росії намагався здати ворогу позиції блок-постів ЗСУ.
У центрі Львова дозволили відбудувати пасаж Міколяша (візуалізація) У центрі Львова дозволили відбудувати пасаж Міколяша (візуалізація)
Сьогодні, 16 квітня, виконавчий комітет Львівської міськради погодив містобудівні умови та обмеження для відновлення частини історичного пасажу Міколяша на вул. Коперника, 1.
На Львівщині гелікоптером доправили важкопораненого мотоцикліста до лікарні На Львівщині гелікоптером доправили важкопораненого мотоцикліста до лікарні
Дорожньо-транспортна пригода сталася 30 жовтня о 10.10 в селі Ожидів Золочівського району.
Loading...
Load next