Нові пункти щеплень у Львові: де та чим вакцинують містян (відео)

Нові пункти щеплень у Львові: де та чим вакцинують містян (відео)
Цими вихідними у Львові запрацювали іще два нових пункти вакцинації проти COVID-19. Один із них облаштували на Сихові, а іншій – за 5 хвилин від центральної частини міста.

Відтепер щовихідних з 10 до 15 там можна щепитися препаратом CoronaVac.

На годиннику 12 дня і це черга до центру імені Олександра Довженка що на Сихові. Відтепер щовихідних тут можна буде отримати дозу вакцини від коронавірусу за умови якщо ви маєте укладену декларацію із сімейним лікарем, - повідомила журналістка телеканалу ПравдаТУТ Львів, Юлія Малєєва.

Попри спеку та палюче сонце біля центру Довженка довжелезні черги. Усі ці люди прийшли сюди, аби отримати свою дозу CoronaVac. Це китайська вакцина проти COVID-19. Директорка центру Довженка Марта Іванишин розповідає, приміщення дозволяє не лише розмістити тут велику кількість людей, а й навіть організувати окремі вхід та вихід. На першому етапі вакцинування потрібно заповнити інформовану згоду.

Кожний вакцинуючий повинен ознайомитися із інформованою згодою, її підписати що він добровільно дає згоду на вакцинацію, потім проходить до лікаря який опитує, взнає чи є протипокази у даного вакциную чого, - розповіла заступниця головного лікаря з охорони материнства і дитинства 4-ї міської поліклініки, Галина Бєлова.

Далі пацієнта реєструють у електронній системі, після чого відбувається безпосередньо вакцинування. Потім протягом 20 хвилин людина повинна перебувати у спеціальній зоні очікування під наглядом медиків, які спостерігають чи немає в пацієнта негативних побічних реакцій. Свою першу дозу вакцини тут отримала  сихівчанка Емілія Чабан. Рівно за 28 днів їй мають вколоти наступну.

Почуваюсь прекрасно і тішусь що все ж таки наважилась. – А довго наважувалась? – Ні, чесно кажучи я не так наважувалась, як чекала моменту коли я зможу це зробити, і оскільки пункт відкрився недалеко від мене в мене більше було змоги прийти сюди, - зазначила вакцинована Емілія Чабан.

Ще один пункт вакцинації у торгово-розважальному центрі "Forum Lviv" у самісінькому центрі міста. Станом на 13:30 величезних черг тут не спостерігали, адже увесь ажіотаж припав на ранок. 

Люди прийшли підготовлені і прийшли насправді раніше 10 години, але це дозволило зекономити початковий час тому що вже були з інформованими згодами заповненими. + Єдина проблема що насправді багато не задекларованих пацієнтів тому, будь ласка, люди якщо ви хочете все робити швидко заключіть угоду з сімейним лікарем, - заявила сімейна лікарка 3-ї міської клінічної лікарні, Ольга Турянська.

По свою першу дозу вакцини сюди прийшла Наталія Росяк. Дівчина розповідає, спочатку хотіла чекати на Pfizer, та згодом передумала.

Я знаю просто що зараз їх немає в Україні в такій кількості, щоб можна було вакцинуватися і напевно переживала з цим чи зможу я отримати другу вакцину Pfizer якщо буде потрібно, чи я її зможу знайти? - зізналась вакцинована Наталія Росяк.

Загалом за ці вихідні у Львові провакцинували близько 3 тисяч охочих. Наразі в міськраді розглядають можливість відкриття додаткових центрів вакцинації.

 

Читайте також
Новий штам коронавірусу "Дельта" на Львівщині: медики очіують поставки вакцини Moderna (відео) Новий штам коронавірусу "Дельта" на Львівщині: медики очіують поставки вакцини Moderna (відео)
Відпочинковий сезон може призвести до поширення видозміненого штаму коронавірусної інфекції "Дельта".
Онлайн-навчання для учнів Львова: скільки шкіл перетнули бар’єр 80% вакцинованих (відео) Онлайн-навчання для учнів Львова: скільки шкіл перетнули бар’єр 80% вакцинованих (відео)
Чи будуть ходити діти до школи, у період жовтої та червоної зони, скільки шкіл перетнули межу вакцинації понад 80% та для чого зараз школам, один день навчання онлайн? Про роботу шкільних закладів освіти та дитячих садочків в умовах карантину в ексклюзивному інтерв'ю для телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповіла начальниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.
COVID-вакцинація в Україні: вакцинованим українцям пропонують знижки на поїздки у таксі (відео) COVID-вакцинація в Україні: вакцинованим українцям пропонують знижки на поїздки у таксі (відео)
Український уряд прагне збільшити темпи вакцинації від коронавірусу. Для цього українцям вже почали пропонувати низку заохочень та привілеїв, таких як квитки на футбольні матчі, безкоштовний проїзд у громадському транспорті чи 50% знижки на поїздки у одному із сервісів таксі, який працює у 27 містах України.
Loading...
Load next