Що думають діти про війну в Україні та як донести інформацію до малечі правильно? (відео)

Що думають діти про війну в Україні та як донести інформацію до малечі правильно? (відео)

Дитячі жертви війни. Від початку рашистського нападу на нашу Батьківщину  загинули щонайменше 112 діток. Понад 140 поранені.  Вони не знають про все, що відбувається у нашій державі, проте вони  все відчувають. Із сумом у очах та тремтячим голосом говорять маленькі українці про війну.

Війна – це коли одна країна на іншу нападає.

Ну це росія напала без причини на нашу країну. Ми їх виграємо і вони більше не будуть на нас нападати.

Тому, що це погано.

На мою думку путін трохи чокнутий.

Хочу, щоб скоро закінчилася. Дуже погано: люди страждають. Багато-хто без їжі в підвалах сидять, людям погано, вмирають багато людей. Погано дуже.

Війна-це злість. Чия це злість? Ну зараз це зло росіян, і звичайно в тому числі путіна.

Це капець. Я спати не можу.

Психологиня Лариса Дідковська каже: щоб максимально правильно донести малечі інформацію про війну та небезпеку, потрібно зберігати спокій та пояснювати дитині речі її мовою. 

Ми кажем - так, це реальність. І пояснюємо, як ця реальність виглядає, але на мові дитини. Тобто, якщо дитині 3-4 рочки – це одні слова, які вона може зрозуміти. Якщо це підліток - це інші слова. І рівно так само делегується  відповідальність: там, де дитина зовсім маленька, повна відповідальність за її безпеку звичайно ж на дорослих. Там, де дитина трохи вже старша, самопорадна, автономніша, там їй делегується частина відповідальності зі її безпеку. Тому маленьким діткам кажуть про те, що я з тобою поряд, я  про тебе подбаю, - пояснює психологиня Лариса Дідковська.

До слова, щоб дитинка пережила тривожні події спокійніше, варто взяти улюблену іграшку чи річ. Тоді малеча буде мати доказ того, що поряд є щось із звичного та безпечного життя.

Підтримай правду тут: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 
https://pravdatutnews.com/lviv/2022/02/19/13052-u-lvovi-prooperuvaly-divchynku-yaka-narodylasya-z-6-palchykamy-na

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото) На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото)
Впродовж минулої доби, 18 серпня, російські окупанти 11 разів порушили режим припинення вогню. Один військовий ЗСУ отримав смертельне поранення - він був родом зі Львова.
Історія одного собаки, який врятував на Сході України не одне життя (відео) Історія одного собаки, який врятував на Сході України не одне життя (відео)
Любов, відданість та мужність. Перелік слів, якими можна назвати українських захисників чимало. Однак їх ніколи не вистачить, аби описати їхню жертовність та внесок у мирне небо над нашими головами.
«Червона зона» — спецпроєкт про Львівщину в умовах пандемії коронавірусу (пряма трансляція) «Червона зона» — спецпроєкт про Львівщину в умовах пандемії коронавірусу (пряма трансляція)
3 листопада о 20:00 дивіться в телеефірі та соцмережах спеціальний проєкт «Червона зона» — про життя Львівщини в умовах карантинних обмежень. Прямий ефір готують спільно команди чотирьох львівських телеканалів — ПравдаТУТ Львів, UA: ЛЬВІВ, НТА та Першого Західного.
Loading...
Load next