Дефіцит ліків в аптеках: українці масово скуповують препарати

Дефіцит ліків в аптеках: українці масово скуповують препарати

Паніка – це один із найбільших ворогів для людини, адже часто вона вводить в оману. Так, наприклад один з її наслідків сьогодні - штучний дефіцит препаратів. Коли в страху люди скуповують в рази більшу кількість ліків ніж зазвичай, з поясненнями «бо потім взагалі може не бути». Аптеки не встигають їх поповнити, і хтось тоді взагалі залишається без життєво-необхідних медикаментів. Така ситуація трапилася з препаратом тироксин, який необхідний пацієнтам з проблемами щитовидної залози.
 

Тироксин в нас приймають пацієнти, в яких була або оперована щитовидна залоза з метою замісної гормонотерапії. Масово зараз звичайно в аптечній мережі не має теж, пацієнти кидаються. Перше питання я запитую скільки у вас є? Якщо на місяць це достатньо. Навіть якщо пацієнт оперований це не означає, що він завтра не вип’є, після завтра таблетки це вже життєво загрозливий стан. Та не є він життєво загрозливий. Пацієнт навіть 10 днів, 15 може обходитись без цього життєво як ми кажемо необхідного препарату. Просто в нього потім з’являться трошечки симптоми гіпотиріозу.
 

Тобто слабкість, швидша втомлюваність тощо. Але знову ж таки проблема дефіциту такого препарату, зокрема у Львові все-таки вирішується. Ще станом на вчора його в аптеках не було, проте сьогодні його вже завезли у 2 крамниці.
 

Я вже знаю на сьогодні от станом на сьогодні міський ендокринолог повідомила що є. По аптечних кіосках, по аптеках з’являється тироксин, щоб люди не боялись і знову ж таки не закуповували на піврічний запас і дали можливість все ж таки всім це отримати.
 

Щоб не бігати аптеками, дізнатися, в якій саме препарат у наявності, можна на сайті tabletki.ua. Для цього необхідно ввести його назву, і сайт вам надасть інформацію на якій вулиці та за якою ціною його можна придбати. Якщо ж в аптеках його знайти все ж не вдається, можна звернутися до свого сімейного лікаря, або лікара-ендокринолога.
 

Все-таки працюють наші волонтерські, організації, працюють медики й от ті зв’язки налагоджують що кому потрібно. Це можна написати, ми між собою обмінюємось інформацією. В когось є надлишок якогось препарату ми можемо передати іншій поліклініці чи лікарні, а замість того отримати те, що наданий момент необхідно.
 

Особливо з ліками нам допомагають друзі з Польщі. Зокрема і цей препарат вони також нам передають. Зазначимо, що наразі в достатній кількості L-тироксину є в обласному ендокринологічному центрі. За наявності довідки про захворювання, лікування якого потребує тироксину, його видають безплатно. Одну дозу на місяць.

Штучного дефіциту створювати звичайно що не варто, тому що кожен препарат має термін придатності й можна накупити його багато, а потім ви все рівно його не використаєте. Спочатку був такий страх, така паніка що чогось не буде.

Додамо, лише в Україні більш як 100 тисяч людей мають патології щитоподібної залози. А тому, щоб критичних ситуацій з дефіцитом ліків не виникало, потрібно дотримуватись тієї норми, що і завжди.

Підтримай правду тут: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 
https://pravdatutnews.com/lviv/2022/02/19/13052-u-lvovi-prooperuvaly-divchynku-yaka-narodylasya-z-6-palchykamy-na

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
У лікарнях України почали вести облік антибіотиків У лікарнях України почали вести облік антибіотиків
У 2020 році загальний обсяг усіх продажів і закупівель препаратів перевищив 6,4 млрд грн.
Кравчук перебуває в реанімації: рідні заборонили лікарям коментувати стан першого президента Кравчук перебуває в реанімації: рідні заборонили лікарям коментувати стан першого президента
Леонід Кравчук майже місяць перебуває в реанімації після операції на серці. Наразі лікарі не коментують стан українського політика, однак відомо, що він різко погіршився.
Донорство крові: львів’ян закликають долучитися до здачі тромбоцитів (відео) Донорство крові: львів’ян закликають долучитися до здачі тромбоцитів (відео)
Якщо червону кров можна здавати незалежно від статі, то тромбоцити забирають лише у чоловіків. Тромбоцити не можуть довго зберігатися, а тому донори, які можуть ними поділитися, повинні бути завжди напоготові.
Loading...
Load next