Сота медична евакуація: на Львівщину доправили 8 поранених зі східних регіонів

Сота медична евакуація: на Львівщину доправили 8 поранених зі східних регіонів
З березня 2022 року евакуаційним медичним поїздом із зони бойових дій у заклади охорони здоров’я Львівщини доправили майже півтори тисячі пацієнтів, з яких близько 150 – це діти.

Медики центру екстреної медичної допомоги на поготові зустріти черговий медичний евакуаційний потяг, який привезе важкопоранених та хворих пацієнтів.

Ми чекаємо сьогодні на медичну евакуацію. Це буде поїзд, він приїжджає з Дніпра. Привозить пацієнтів сьогодні цивільних. Буде 8 пацієнтів. Домовленість в який госпіталь куда. Ми веземо. По кожному пацієнту є індивідуально, - зазначає лікар з медицини невідкладних станів Львівського обласного центру ектреної медичної допомоги та медицини катастроф Тетяна Малерик.

Зазначимо, що по рахунку це вже сотий евакуаційний потяг, які зустріли наші медики. А загалом у заклади охорони здоров’я Львівщини доправили майже півтори тисячі пацієнтів, з яких близько 150 – це діти.

Забирали пацієнтів, які отримали поранення внаслідок ведення бойових дій  також пацієнтів з різними захворюваннями, які лікувалися на тимчасово окупованих територіях та прилеглих до них, - розповідає лікар з медицини невідкладних станів Львівського обласного центру Екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Ростислав Івченко.

Нагадаємо, що евакуації здійснює міжнародна гуманітарна організація «Лікарі без кордонів», які забирають поранених та хворих із прифронтових міст.

Наша організація безпосередньо яка займається цим проектом. Це лікарі без кордонів Брюсель. Це міжнародна організація, яка надає допомогу по всьому світі та існує понад 70 років і власне в Україні наразі в нас є 5 проектів саме в нашій секції. Це проект медичний евакуаційний потяг, який власне представляємо ми. Це два проекти на Сході та на півдні України, а також в Києві та Житомирі, - зазначає координаторка проєкту «Медичний евакуаційний потяг» міжнародної організації «Лікарі без кордонів» Альбіна Жаркова.

З березня 2022 року із зони бойових дій евакуювали близько 3 тисяч цивільних.

Ми транспортуємо пацієнтів зі східних регіонів. Частіше за все це Донецька область, але в нас були поїздки до Харкова, херсона, Запоріжжя і основна база нашого колективу це українські фахівці. В нас працює 5 лікарів, 12 медичних сестер, 10 помічників медичних сестер, перекладач, логіст і є в нас підтримка від іноземних колег, тбто в нас є медична сестра та лікар представники міжнародної організації «лікарі без кордонів» іноземні колеги, - підсумувала Альбіна Жаркова.

Додамо, що найбільша евакуація до Львова відбулась в травні минулого року. Тоді доправили близько 40 важкопоранених пацієнтів за один раз. Всі вони потрапили під опіку Львівських фахівців.

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Замінування усіх шкіл Львова: як евакуйовували школярів і педагогів через неправдиве повідомлення? (відео) Замінування усіх шкіл Львова: як евакуйовували школярів і педагогів через неправдиве повідомлення? (відео)
Неспокійна середа. Нині учнів та працівників усіх львівських шкіл терміново евакуювали через анонімне повідомлення про замінування. Як усе відбувалось та чи хоч десь знайшли вибухівку, дізнавалися наші журналісти.
Поблизу Львова продовжуються роботи з облаштування більшого притулку для звірів (відео) Поблизу Львова продовжуються роботи з облаштування більшого притулку для звірів (відео)
Всі роботи відбуваються без фінансування зі сторони влади, а лише з пожертв благодійників.
У Львові виникла пожежа: евакуювали 15 людей
У житловому будинку на вул. Бандери, 37 квартира була охоплена вогнем. 15 осіб вивели з будівлі на свіже повітря.
Loading...
Load next