Гіпсокартонні та натяжні стелі: переваги та недоліки? | КВАРТИРА НА ФІНІШІ #19

Гіпсокартонні та натяжні стелі: переваги та недоліки? | КВАРТИРА НА ФІНІШІ #19

У вісімнадцятому випуску програми «Квартира на фініші» говоримо про те, за якими критеріями варто обирати стелю? В яких випадках віддавати перевагу гіпсокартонній та натяжній? Які переваги і недоліки обох варіантів?

На усі ці запитання у новому випуску програми «Квартира на фініші» відповів засновник компанії "Yunko" Юрій Ковальський.

Які бувають різновиди натяжних стель?

Є основних 2 види натяжних стель це є стеля з пвх полотна і тканинні натяжні стелі.
ПВХ стелі тягнуться. Вони можуть затримувати в собі воду, причому досить немалу кількість. Це напевно, досить практичне рішення у багатоповерхівках, де є ризик затоплення. Тканина стеля вона більш цупка, але на відміну від стель пвх, тканинні стелі не бояться механічних пошкоджень, вони набагато стійкіші до порізів чи проколів,- зазначає Юрій Ковальський.

Які взагалі є переваги натяжних стель над гіпсокартонними і чи взагалі вони є?

Звичайно, перевага є. Перше - напевно, найбільша перевага це є ціна, якщо порівнювати з стелю змонтовано за допомогою гіпсокартонних систем і порівнювати з натяжною стелею, то ціна питання порядку в 2-3 рази дешевше за гіпсокартон.

2 такою вагомою перевагою є те, що натяжні стелі ніколи не дають тріщин, на відміну від гіпсокортону, через те, що будинок дає осадку. Якщо це новобудова та й навіть старих будинках, часто гіпсокартон тріскає. Це напевно, відомий факт. Натяжна стеля не буде мати таких проблем.

Також вагомою перевагою натяжних стель є те, що вони можуть врятувати від затоплення, - розповідає Юрій Ковальський.

А як щодо термінів монтажу гіпсокартонної і натяжної стелі?

Якщо взяти середньостатистичну кімнату в 20 квадратних метрів, то гіпсокартон, мабуть, займе порядка 2-3 тижнів. Це за хороших кліматичних умов за вікном монтаж натяжної стелі такої площі займе не більше одного дня.

Також натяжну стелю можна монтувати в приміщеннях, де вже живуть люди, які експлуатуються, тому що це відносно досить чистий і швидкий монтаж, - зазначає Юрій Ковальський.

Як зараз з цінами на натяжні стелі на гіпсокартонні приблизно скільки це коштує?

Якщо брати всі витрати, пов'язані з монтажем гіпсокартонної стелі, то середній чек буде складатися складати орієнтовно півтори 1000 гривень за квадратний метр. Просто коли людина цікавиться, скільки буде коштувати монтаж гіпсокартонної стелі, як правило, розписують поетапно і воно не так кусається, коли приходить експерти з монтажу натяжних стель. Він озвучує кінцеву ціну, - каже Юрій Ковальський.

Плюсів дуже багато, а чи є якісь негативні моменти?

Основним недоліком натяжної стелі пвх натяжної стелі, змонтованої за допомогою пвх полотна є те, що вона боїться порізів або проколі механічні пошкодження. Але для людей, які бояться пошкодити пошкодження натяжної стелі, ми можемо запропонувати тканинні натяжні стелі, які мають зовсім інші технічні властивості. Вони не бояться порізів проколів, вони монтуються на холодно, без використання теплових гармат. Виглядають вони просто фантастично, - розповів Юрій Ковальський.

А який термін служби натяжних стель? Скільки вони можуть прослужити, чи взагалі він є?

Основною складовою натяжної стелі все ж таки є якісне полотно пвх, яке прослужить більше 20 років, причому не втратить своїх технічних властивостей і також не змінить кою. З гіпсокартоном дещо інакш, адже він може давати тріщини, - розповів Юрій Ковальський.

А як щодо освітлення, чи виникають проблеми з монтажем, наприклад, певних люстр світильників підсвіток, як ви вирішуєте ці питання?

Зараз дизайнери, щораз частіше розділяють зони за допомогою власне освітлення. Зараз, щораз більшої популярності набувають відкриті великі площі, як і для роботи в офісах, так і ваших помешканнях. Це є так звані кухні студії, де одна зона переходить в іншу в одному ж приміщенні. Так от ці всі речі замінюються дуже вдало зонують за допомогою якраз різних типів освітлення. Насправді також існує багато міфів про те, що в натяжну стелю дуже тяжко або неможливо змонтувати якісь певні світильники.

Не буду старатися розвіювати цей міф скажу тільки одне в наших митців ще не було випадку, коли вони не змогли. Змонтувати якийсь світильники в натяжній стелі, - підсумував Юрій Ковальський.

Більше порад у проекті «Квартира на фініші» вже у наступному випуску! 

Партнер програми девелоперська компанія LEV Development

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next