Львівський авіаційно-ремонтний завод відзвітував про свою діяльність у 2021 році (відео)

Львівський авіаційно-ремонтний завод відзвітував про свою діяльність у 2021 році (відео)
Львівський державний авіаційно-ремонтний завод відзвітував про свою діяльність у 2021 році.

У 2021 році Львівській авіаремонтний завод здійснив капітальний ремонт та провів модернізацію трьох літаків типу МіГ-29. Цей винищувач є основним бойовим залізним птахом Повітряних Сил Збройних Сил України.

Літак повністю розбирається, розбираються всі агрегати, запускається в ремонт і замовнику після ремонту агрегатів вони поступають в збиральний цех, де літаки збираються, потім передаються на контрольно-випробувальну станцію, після неї на льотно-випробувальну станцію, —  пояснює Дмитро Матрунчик, директор ДП «Львівський державний авіаційно-ремонтний завод».

Після випробувальних польотів повністю відремонтований літак повертають замовнику. На ремонт одного такого винищувача потрібно від 7 до 9 місяців. З 2014 року на цьому заводі повернули до життя близько 40 несправних літаків. Окрім ремонту винищувачів типу МіГ-29 підприємство також займається вдосконаленням наземного обладнання, яке призначене для обслуговування таких літаків. Йдеться про…

Комплекс МКД-12. Мобільний комплекс діагностики літака, який є дуже затребуваним і полегшує технічне обслуговування, і ремонт як базовий, так і лінійний цього типу літаку, зацікавлені дуже іноземні представники в цьому комплексі, — розповідає Сергій Страхов, заступник директора підприємства з виробництва.

Львівській авіаремонтний завод входить до складу українського оборонного промислового комплексу. Підприємство має амбітні цілі: розширити свою діяльність та почати обслуговувати ще й цивільну авіацію. Так на базі заводу можуть створити сервісний центр з обслуговування пасажирських літаків.

Ми це будемо пропонувати Міністерству інфраструктури України в рамках створення українського національного перевізника, який створюють за дорученням президента України, і ми є партнерами Міністерства й уклали відповідний меморандум, що літаки «Антонов» будуть частиною цього авіаперевізника, — каже Юрій Гусєв, гендиректор ДК «Укроборонпром.

Ми розуміємо, що ми живемо в час війни і наше завдання захищати державу спільними зусиллями. Тому будь-які заводи, ремонтні заводи, нові виробництва, до яких буде залучатися концерн «Укроборонпром» ми готові розміщати, давати всі можливості для роботи таких підприємств, — наголошує Максим Козицький, голова Львівської обладміністрації.

Загалом на Львівщині налічують 5 підприємств концерну «Укроборонпром». Восени минулого року об’єднання передало у власність Львова палац культури ЛОРТА. Невдовзі у ньому облаштують дитячий науковий центр.

Щоби там було авіаційне моделювання, машиномоделювання, щоб ми готували наших дітей до роботи в тому числі і в структурних підрозділах «Укроборонпрому», - зауважив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Додамо, торік загальні обсяги виробництва концерну зросли на 24%.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Підсумки діяльності фракції "ЄС" у Львівській міській раді у 2021 році (відео) Підсумки діяльності фракції "ЄС" у Львівській міській раді у 2021 році (відео)
За ініціативи депутатів фракції «ЄС» у місті вдалося реалізувати чимало проєктів у сфері містобудування та розвитку територій.
Найгірша траса: як відбувається "Велике будівництво" Зеленського на Львівщині Найгірша траса: як відбувається "Велике будівництво" Зеленського на Львівщині
Траса Т-14-25 Миколаїв – Городок – Жовква – Кам’янка-Бузька – Бібрка вже не один рік була однією з найгірших доріг Львівщини. Однак вже зараз тривають ремонтні роботи, завдяки чому трасу нарешті відновлять.
Ремонт АВАРІЙНОГО мосту: чому львів’яни проти? Ремонт АВАРІЙНОГО мосту: чому львів’яни проти?
Львів’яни проти ремонту мосту у селі Малехів. Кажуть: не на часі, але дорожники переконують, що трагедія не за горами.
Loading...
Load next