Посівна у воєнний час: аграріям спростили доступ до пального і пестицидів

Посівна у воєнний час: аграріям спростили доступ до пального і пестицидів
Посівна в Україні через холодну погоду зсувається на кінець березня, а в деяких областях — навіть на першу декаду квітня. Це дасть змогу аграріям краще підготуватися до виходу в поле, повідомив Лещенко.

Кабінет міністрів України ухвалив низку рішень, які полегшують доступ виробників сільгосппродукції до, зокрема, палива та пестицидів в умовах воєнного стану. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко у Telegram. Пише а

Міністр розповів все детальніше по пунктах:

  •  Пальне

Дозволено введення в обіг бензину та дизельного палива екологічних класів Євро3 і Євро 4. Спрощено проходження митних процедур для постачання нафтопродуктів. Завдяки цьому буде залучено додатковий ресурс пального для потреб с/г виробників.

Сьогодні Президент України підпише закон про скасування акцизу на пальне та зниження ставки ПДВ з 20 % до 7 % (№ 7137-д).

  •  Пестициди

Уряд спростив умови перевезення пестицидів та агрохімікатів автомобільним транспортом.

Продовжено строк дії допусків на право роботи, пов’язаної з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами й агрохімікатами. Ця норма поширюється на період дії воєнного стану в Україні та протягом 90 днів після його припинення або скасування.

Підкреслю, що спрощується виключно процес отримання ліцензії – усі питання безпеки транспортування та якості пестицидів й добрив буде дотримано на належному рівні. Хочу запевнити, що уряд робить усе можливе, щоб забезпечити аграріїв усім необхідним до старту посівної кампанії–2022, - відзначив Лещенко.

Для забезпечення посівної кампанії у воєнний час бюрократію щодо насіння, зокрема, сертифікації, спростять, а військовозобов’язаних бронюватимуть для відповідних сільськогосподарських робіт.

Читайте також
Посівна в Україні: бізнес роздає безкоштовне насіння Посівна в Україні: бізнес роздає безкоштовне насіння
За оцінкою міністерства аграрної політики, через війну посівна площа в Україні вже зменшилася на 3,5 млн гектарів
Економічні виклики України під час війни (відео) Економічні виклики України під час війни (відео)
Попри те, що перед українськими підприємствами постало багато викликів, влада пропонує кроки для їх вирішення, а народ готовий працювати не покладаючи рук.
У випадку війни з Росією, економіка ЄС дуже постраждає, — ексглава МВФ У випадку війни з Росією, економіка ЄС дуже постраждає, — ексглава МВФ
Від зростання цін на енергоносії та продукти харчування до економічних санкцій і шкоди, завданої інвестиційній довірі, наслідки можуть бути далекосяжними, але їх важко оцінити кількісно.
Loading...
Load next