Захист енергооб’єктів наразі є пріоритетним питанням - Міненерго

Захист енергооб’єктів наразі є пріоритетним питанням - Міненерго

Заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук заявила, що на сьогоднішній день пріоритетом є робота із захисту енергетичних об'єктів України.

Про це йдеться на сайті Міністерства енергетики України.

В ефірі марафону "Єдині новини" заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук поінформувала, що наразі активно тривають відновлення і планові ремонти об’єктів енергетики для підготовки до складного осінньо-зимового періоду, а паралельно здійснюється надважлива робота щодо захисту цих об’єктів.

Захист наших енергетичних об'єктів - це питання номер один. І відновлення, і ремонти активно проводяться, однак не хочеться, щоб це відновлене і поремонтоване знову було атаковане і пошкоджене росіянами, - сказала Гринчук.

За її словами, "зараз, завдяки наполегливій цілодобовій праці енергетиків, вдалося зробити енергосистему більш стабільною, багато потужностей відновити та відремонтувати. І ця робота триває, адже основний виклик попереду - це осінньо-зимовий період".

Саме тому паралельно з цим Україна працює над захистом енергооб'єктів, зокрема щодо протиповітряної оборони, продовження заходів з фізичного захисту, а також щодо етапу перемовин, який планується в межах Формули миру.

Ми поки що не маємо гарантій того, що росіяни не будуть атакувати знову нашу енергосистему. Готуємося до всіх сценаріїв, що можуть бути... Усі розуміють, що енергетика - це основа життєдіяльності країни, розвитку економіки і комфортного проживання людей. Тому намагаємося реалізувати всі заходи в найкоротші терміни, як тільки можливо, - сказала Гринчук.

За словами заступниці міністра, для якнайшвидшого відновлення задіюють і внутрішні державні ресурси, і міжнародну допомогу. Створили спеціальну робочу групу для координації міжнародної допомоги, проведення ремонтів та відновлення, встановлення розподіленої генерації, забезпечення резервного живлення критичної інфраструктури.

Зараз також важливо підтримати населення і бізнес у процесі встановлення ними власної генерації, - підкреслила Світлана Гринчук, і додала, що вже активно почали працювати ухвалені рішення і фінансові програми, започатковані для розвитку розподіленої генерації з метою підвищення енергонезалежності українців.

Нагадаємо, Україна отримає до кінця року 20 винищувачів F-16 - The Economist

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next