В Україні пенсійні фонди розпочали закупівлю акцій Apple, Microsoft та Tesla

В Україні пенсійні фонди розпочали закупівлю акцій Apple, Microsoft та Tesla
Недержавні пенсійні фонди України розпочали інвестицію коштів у цінні папери іноземних компаній таких як Apple, Microsoft та Tesla. Зокрема ці компанії допущені Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку до обігу на території України.

Зокрема вклад інвестицій в акції іноземних компаній проводять внаслідок заощаджень громадян України, повідомляє пресслужба НКЦПФР.

"До портфелів недержавних пенсійних фондів та пайових інвестиційних фондів увійшли цінні папери найбільших технологічних компаній світу - Apple, Microsoft, Tesla та одних з найвідоміших індексних фондів - Vanguard 500 Index Fund та Invesco QQQ Trust SM", - йдеться у повідомленні.

Йдеться про три всесвітньо відомі іноземні компанії:

  • Apple;
  • Microsoft;
  • Tesla.

Очільник НКЦПФР Руслан Магомедов зазначив, що наразі спостерігаються "досить невеликі обсяги цього інструменту на ринку".

"Однак той факт, що він викликає інтерес і ним починають користуватись – це позитивний результат для всіх. Ми впевнені, що це тільки початок і надалі цей інструмент займе своє гідне місце в портфелях більшості українських інвесторів", - зазначив Магомедов.

Зазначимо, що до обігу на території України допущені 34 цінні папери, зокрема з переліком цих документів можна ознайомитись за посиланням ТУТ. Зрештою цим самим комісія розширює перелік фінансових інструментів, які наразі є необхідними для інвестування пенсійних активів в Україні.

Читайте також
НБУ продасть на аукціоні майже 46 тонн виведених з обігу монет НБУ продасть на аукціоні майже 46 тонн виведених з обігу монет
Національний банк України вже 21 травня цього року планує виставити на аукціон брухту 45,8 тонни виведених з обігу українських монет номіналами 1, 2, 5, 10, 25, 50 копійок.
До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС
Україна розраховує ще до вересня отримати другий транш та макрофінансову допомогу від Європейського Союзу, розмір якої становитиме – 600 мільйонів євро.
В Україні до прожиткового мінімуму пропонують закласти вартість інтернету та мобільного зв'язку В Україні до прожиткового мінімуму пропонують закласти вартість інтернету та мобільного зв'язку
Міністерство цифрової трансформації України пропонує враховувати базові потреби українців і включити до прожиткового мінімуму також вартість мобільного зв'язку та інтернету.
Loading...
Load next