"Готові прийняти пропозицію": Уряд ще на рік продовжив повноваження чинної наглядової ради "Нафтогазу"

"Готові прийняти пропозицію": Уряд ще на рік продовжив повноваження чинної наглядової ради "Нафтогазу"
Члени наглядової ради "Нафтогаз України" готові прийняти пропозицію щодо подовження контрактів. Так на сьогоднішньому засіданні уряду було прийнято рішення продовжити повноваження чинної наглядової ради ще на рік.

Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль написав на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема сьогодні голова наглядової ради "Нафтогазу" Клер Споттісвуд заявила, що наглядова рада готова прийняти пропозицію уряду щодо продовження своїх повноважень ще на рік за умови збереження колишніх умов роботи.

"Сьогодні під час засідання Кабінету Міністрів були переобрані п'ять членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України" строком до одного року", - повідомив Шмигаль.

Зокрема у своєму Telegram-каналі прем'єр-міністр подякував наглядовій раді за конструктивне та державницьке рішення продовжити свою роботу та забезпечивши стабільну роботу найбільшої державної компанії. Відомо також, що ще один незалежний член ради буде призначений після консультацій з міжнародними партнерами України і працюватиме до моменту проведення вищезгаданого конкурсу.

Нагадаємо, що на початку травня член наглядової ради "Нафтогаз України" відмовились від пропозиції Кабінету міністрів залишитись працювати до обрання нового складу.

Згодом колишній очільник "Нафтогазу" Андрій Коболєв заявив, що роботу установи за відсутності наглядової ради буде порушено. Зокрема "Нафтогаз України" не може працювати без наглядової ради та її членів, адже саме в них є доволі широкі повноваження. При цьому український уряд, як акціонер, не зможе виконувати їхньої роботи оскільки не наділений такими повноваженнями.

Читайте також
Шмигаль заявив, що звільнення Коболєва не вплинуло на переговори з Заходом Шмигаль заявив, що звільнення Коболєва не вплинуло на переговори з Заходом
Кабінет міністрів 28 квітня припинив повноваження ексголови "Нафтогазу" Андрія Коболєва й членів Наглядової ради. Однак, за словами прем'єр-міністра України зміна голови відомства ніяк не відбилася на переговорному процесі України із західними партнерами.
Кабмін повідомив про підвищення середньої зарплати в Україні Кабмін повідомив про підвищення середньої зарплати в Україні
Середній розмір зарплати українця зможе збільшитися до кінця 2021 року до 14 500 грн.
Loading...
Load next